Gettlinge gravfält


Detta fält är unikt för dess storlek det är hela 2 km långt, ungefär som Skogskyrkogården i Stockholm.

  • Till start: 341,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mörbylånga 
  • Avgift: Nej 


Gettlinge gravfält

Platsen vi har markerat ut den mest varierande av detta hela 2 km långa gravfält. Som jämförelse är Skogskyrkogården i Stockholm cirka 2 km lång men dock bredare. Precis här finns en skeppssättning samt ett par domarringar som är typiska för Öland med runda stenblock som vilar på tre mindre stenar. Intill skeppsättningen står två resta kalkstenshällar.

Man har funnit fynd från romersk järnålder men huvuddelen av gravfältet är troligen från yngre järnålder. 

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Eketorps borg
En formidabel turistsuccé där man byggt upp den gamla borgen som legat här sedan 300-talet. Har man möjlighet ska man pricka in då personalen är utklädd i tidstypiska kläder och borgen visar sin vardag.
OrtMörbylånga
Resmo kvarnar
Kända från frimärken är dessa tre kvarnar alldeles intill väg 136 vid en rastplats. Som alla kvarnar ligger de öppet och högt så utsikten blir därför ofta bra. Här är utsikten magnifik.
OrtMörbylånga
Bergkvara
För hundra år sen var detta en av landets största flottor för segelfartyg. Idag en populär semesterort med flera bad. Besök gästhamnen, sjöfartsmuseet, konsthallen och eller åk på sälsafari. 
OrtBergkvara
Capellagården
I byn Vickelby ligger Carl Malmstens utbildning i möbelsnickeri samt trädgård som säljer ekologiskt odlade produkter. Kafé sommartid.
OrtMörbylånga