Carl Eldhs ateljémuseum.


Under 1900-talets första hälft var Carl Eldh en av Sveriges mest anlitade skulptörer. Hans vackra bostad och ateljé i Bellevueparken, ritad av Ragnar Östberg, är idag ett museum med flera hundra av skulptörens verk.

  • Till start: 2,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vasastan 
  • Avgift: Nej 


Carl Eldhs ateljémuseum

Under 1900-talets första hälft var skulptören Carl Eldh (1873-1954) en av Sveriges mest anlitade konstnärer. Under 1918-1919 byggdes hans bostad och ateljé i Bellevueparken som idag är ett museum. Den ovanliga och vackra byggnaden ritades av Ragnar Östberg som var kreatören bakom Stockholm stadshus.

Museet rymmer flera hundra av skulptörens verk. Statyetter från studieåren i Paris, porträttbyster och skisser samt förlagor till några kända verk som Löparna, Titanen och Brantingsmonumentet. Allt är precis som när Eldh själv levde här. Här finns även en butik och man kan få en guidad skulpturvandring.

Öppettider:
tisdag-söndag kl. 11-16 (25 maj-31 augusti)
lördag-söndag kl. 11-16 (1 september-27 oktober),
med insläpp för visning varje heltimme på svenska och kl. 13.30 på engelska.

Övrig tid är museet öppet för beställda gruppvisningar.

Tel: 08-612 65 60

Läs mera

Länkar

Carl Eldhs ateljémuseum.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Södra Brunnsviken och Kräftriket.
PROMENAD - Från utsikten vid Bellevue och Carl Eldhs ateljé vandrar man bland Bellmanska minnen och rik akademisk tradition. Avsluta med dopp i Brunnsviksbadet kanske? Promenadstråk i Stockholm, Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Stallmästaregården
Det enda kvarvarande utvärdshuset med samma funktion sen 1600-talet i Stockholm. Sommartid är uteserveringen en av stans bästa. Kostar men det smakar…
OrtSolna
Hagaparken längs Brunnsviken.
PROMENAD - En mycket vacker promenad i historisk miljö. Från Gustav III:s favoritmatställe till Drottning Kristinas midsommarhus. Flera fik och picknickplatser. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSolna
Hagaparken och Haga slott
Ta en promenad i historisk miljö. Från Gustav den III:s favoritmatställe till Drottning Kristinas midsommarhus. Flera fik och picknickplaster.
OrtSolna
Brunnsviksbadet
Brunnsviksbadet är ett mysigt strandbad vid Frescati Hage. Vattnet är ovanligt varmt för att vara del av Saltsjön. Bajamaja finns. Vill man ha lite avskildhet finns det många små gömmor i närheten.
OrtStockholm
Observatorielunden
Högst upp på Brunkebergsåsen byggdes Observatoriet för att få ren luft vid stjärnstudier. I och med det bevarades åsen som annars skulle blivit bortschaktad.
OrtVasastan