Carl Eldhs ateljémuseum.


Under 1900-talets första hälft var Carl Eldh en av Sveriges mest anlitade skulptörer. Hans vackra bostad och ateljé i Bellevueparken, ritad av Ragnar Östberg, är idag ett museum med flera hundra av skulptörens verk.

  • Till start: 2,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vasastan 
  • Avgift: Nej 


Carl Eldhs ateljémuseum

Under 1900-talets första hälft var skulptören Carl Eldh (1873-1954) en av Sveriges mest anlitade konstnärer. Under 1918-1919 byggdes hans bostad och ateljé i Bellevueparken som idag är ett museum. Den ovanliga och vackra byggnaden ritades av Ragnar Östberg som var kreatören bakom Stockholm stadshus.

Museet rymmer flera hundra av skulptörens verk. Statyetter från studieåren i Paris, porträttbyster och skisser samt förlagor till några kända verk som Löparna, Titanen och Brantingsmonumentet. Allt är precis som när Eldh själv levde här. Här finns även en butik och man kan få en guidad skulpturvandring.

Öppettider:
tisdag-söndag kl. 11-16 (25 maj-31 augusti)
lördag-söndag kl. 11-16 (1 september-27 oktober),
med insläpp för visning varje heltimme på svenska och kl. 13.30 på engelska.

Övrig tid är museet öppet för beställda gruppvisningar.

Tel: 08-612 65 60

Läs mera

Länkar

Carl Eldhs ateljémuseum.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Vasaparken
En av parkerna man satsat mest på senaste åren. Konstgräsplan, lekplatskulle och boulebanor samt flera fik och restauranger. Parken har flera klart olika delar med distinkt olika karaktär och avskildhet.
OrtVasastan
Stora Pelousen Hagaparken
Denna pelous – som lämpligt nog betyder gräsmatta på franska – är perfekt för kubbspel, picknick och sol. Uppe från koppartälten är utsikten vackrast.
OrtHaga
Koppartälten i Haga
I koppartälten från sent 1700-tal finns museum och en restaurang, men man kan även fika i denna magnifika miljö. Personalen bakar och lagar allt själva.
OrtHaga
Solna runt +++
Närmare city än många delar av Stockholm stad men Solna är en egen stad och det finns mer att se här än Hagaparken. Vi åker till de vackra omgivningarna av norra begravningsplatsen, nyväckta Filmstaden som var Sveriges Hollywood och passerar en vacker fågelsjö, nationalarenan...
OrtSolna
Edvard Andersons Växthus
Ett växthus med växter i rätt miljö och klimat finns att beskåda här. Lite som att åka jorden runt. Medelhavets-, Andernas- Australiens-, Kaliforniens- och Sydafrikas miljöer samt en tropisk avdelning.
OrtStockholm
Bonniers konsthall
Den spektakulära glasbyggnaden är Bonniers konsthall som öppnade hösten 2006 och är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Här ges plats åt konstnärer som befinner sig i början av sin bana, men också med att ge mer etablerade konstnärer möjlighet att...
OrtVasastan