Dalhalla - guidad tur


En guidning om Dalhallas historia från meteoritnedslaget till dagens konsertarena inklusive utställning om Draggängarnas kalkbrott.

  • Till start: 243,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rättvik 
  • Avgift: Ja 


Dalhalla

Här kan man se en visning av Dalhallas historia från meteoritnedslaget, kalbrottet Draggängarna till dagens konsertarena.  Även utställning om kalkbrottet.

Sommartid: Konserter + guidade visningar. Brottet är vintertid stängt för besökande. Guidning i försäsong kan ske. 070-581 29 92

Adress: Draggängarna,  Rättvik

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nittsjö keramik
Ett krukmakeri med 100-årig tradition där man tillverkar en mängd olika produkter i sten- och lergods. Försäljning av 2:a sortering.
OrtRättvik
Rättviks Gammelgårds Fäbodställe
Ett typisk fäbodställe med en samling funktionsbyggnader i olika stilar och tekniker från 1500- till 1800-tal.
OrtRättvik
Rättviks kyrka och "bodarna".
Rättviks kyrka med anor från 1200-talet. Kyrkan är tillbyggd flera omgångar och nuvarande exteriör är från 1793. Korkåpa och träfigurer finns bevarade från medeltidskyrkan.
OrtRättvik
Styggforsen
Detta naturreservat har en mycket god tillgänglighet till annars livsfarliga branter och stup genom räcken och trappor. Värt att studera är de märkliga geologiska formationerna som är resultatet av ett metoritnedslag.
OrtRättvik
Tällberg
Sveriges hotelltätaste by med 8 hotell. Otroligt vackert läge vid Siljan med mycket att uppleva.
OrtTällberg
Holens gammelgård
Hembygdsgården Holen skapades av konstnären och hembygdsvårdaren Gustaf Ankarcrona åren 1910 - 1911. Den besökande får se Ankarcronas arbetsrum och ateljé med ett urval av hans rikhaltiga samling av folkkonstföremål. 
OrtTällberg