Dalhalla - guidad tur


En guidning om Dalhallas historia från meteoritnedslaget till dagens konsertarena inklusive utställning om Draggängarnas kalkbrott.

  • Till start: 243,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rättvik 
  • Avgift: Ja 


Dalhalla

Här kan man se en visning av Dalhallas historia från meteoritnedslaget, kalbrottet Draggängarna till dagens konsertarena.  Även utställning om kalkbrottet.

Sommartid: Konserter + guidade visningar. Brottet är vintertid stängt för besökande. Guidning i försäsong kan ske. 070-581 29 92

Adress: Draggängarna,  Rättvik

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Karl-Tövåsens fäbod.
Denna fäbod är verkligen värd ett besök. En av de sista riktigt levande fäbodarna i landet med anor från 1600-talet. I entréavgiften ingår guidning. Fika med kokkaffe och bak. 
OrtRättvik
Rättviks kyrka och "bodarna".
Rättviks kyrka med anor från 1200-talet. Kyrkan är tillbyggd flera omgångar och nuvarande exteriör är från 1793. Korkåpa och träfigurer finns bevarade från medeltidskyrkan.
OrtRättvik
Långbryggan Rättvik
Långbryggan är 628 m lång och byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren "S/S Rättvik", som gick i trafik på Siljan 1895 till 1950-talet. Dagens version är nyrenoverad sedan 1992.
OrtArray
Bruntegården
Vill man äta riktigt gott i Rättvik är det Bruntegården som gäller. Med vacker utsikt över bygden serveras mat med höga ambitioner. Inredningen och utsikten är värt besöket. 
OrtRättvik
Rättvik - guide
OrtRättvik
Holens gammelgård
Hembygdsgården Holen skapades av konstnären och hembygdsvårdaren Gustaf Ankarcrona åren 1910 - 1911. Den besökande får se Ankarcronas arbetsrum och ateljé med ett urval av hans rikhaltiga samling av folkkonstföremål. 
OrtTällberg