Dalhalla - guidad tur


En guidning om Dalhallas historia från meteoritnedslaget till dagens konsertarena inklusive utställning om Draggängarnas kalkbrott.

  • Till start: 243,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rättvik 
  • Avgift: Ja 


Dalhalla

Här kan man se en visning av Dalhallas historia från meteoritnedslaget, kalbrottet Draggängarna till dagens konsertarena.  Även utställning om kalkbrottet.

Sommartid: Konserter + guidade visningar. Brottet är vintertid stängt för besökande. Guidning i försäsong kan ske. 070-581 29 92

Adress: Draggängarna,  Rättvik

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nittsjö keramik
Ett krukmakeri med 100-årig tradition där man tillverkar en mängd olika produkter i sten- och lergods. Försäljning av 2:a sortering.
OrtRättvik
Karl-Tövåsens fäbod.
Denna fäbod är verkligen värd ett besök. En av de sista riktigt levande fäbodarna i landet med anor från 1600-talet. I entréavgiften ingår guidning. Fika med kokkaffe och bak. 
OrtRättvik
Rättviks Gammelgårds Fäbodställe
Ett typisk fäbodställe med en samling funktionsbyggnader i olika stilar och tekniker från 1500- till 1800-tal.
OrtRättvik
Styggforsen
Detta naturreservat har en mycket god tillgänglighet till annars livsfarliga branter och stup genom räcken och trappor. Värt att studera är de märkliga geologiska formationerna som är resultatet av ett metoritnedslag.
OrtRättvik
Bruntegården
Vill man äta riktigt gott i Rättvik är det Bruntegården som gäller. Med vacker utsikt över bygden serveras mat med höga ambitioner. Inredningen och utsikten är värt besöket. 
OrtRättvik
Tällberg
Sveriges hotelltätaste by med 8 hotell. Otroligt vackert läge vid Siljan med mycket att uppleva.
OrtTällberg