Nittsjö keramik


Ett krukmakeri med 100-årig tradition där man tillverkar en mängd olika produkter i sten- och lergods. Försäljning av 2:a sortering.

  • Till start: 242,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rättvik 
  • Avgift: Nej 


Nittsjö keramik

Ett av landets äldsta hantverksföretag med 100-årig tradition och som rankas högt inom Sveriges keramiska konstindustri. Här tillverkas sten- och lergods och man säljer 2:a sortering.

Vid Nittsjö är man idag underleverantör av keramik till flera olika företag och varumärken, bl.a. Mikaela Willers, Rotor m.m.

Adress: Nittsjö Keramikvägen 31, Rättvik

Länkar

Nittsjö keramik
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Långbryggan Rättvik
Långbryggan är 628 m lång och byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren "S/S Rättvik", som gick i trafik på Siljan 1895 till 1950-talet. Dagens version är nyrenoverad sedan 1992.
OrtArray
Rättvik - guide
OrtRättvik
Styggforsen
Detta naturreservat har en mycket god tillgänglighet till annars livsfarliga branter och stup genom räcken och trappor. Värt att studera är de märkliga geologiska formationerna som är resultatet av ett metoritnedslag.
OrtRättvik
Utsikter och vattenfall från Tällberg till Gesunda...
En höjdare i dubbel bemärkelse. Här tar man sig runt bland utsiktsplatser, vattenfall och naturupplevelser kring Siljan i Dalarna.
OrtLeksand
Tällberg
Sveriges hotelltätaste by med 8 hotell. Otroligt vackert läge vid Siljan med mycket att uppleva.
OrtTällberg
Holens gammelgård
Hembygdsgården Holen skapades av konstnären och hembygdsvårdaren Gustaf Ankarcrona åren 1910 - 1911. Den besökande får se Ankarcronas arbetsrum och ateljé med ett urval av hans rikhaltiga samling av folkkonstföremål. 
OrtTällberg