Nittsjö keramik


Ett krukmakeri med 100-årig tradition där man tillverkar en mängd olika produkter i sten- och lergods. Försäljning av 2:a sortering.

  • Till start: 242,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rättvik 
  • Avgift: Nej 


Nittsjö keramik

Ett av landets äldsta hantverksföretag med 100-årig tradition och som rankas högt inom Sveriges keramiska konstindustri. Här tillverkas sten- och lergods och man säljer 2:a sortering.

Vid Nittsjö är man idag underleverantör av keramik till flera olika företag och varumärken, bl.a. Mikaela Willers, Rotor m.m.

Adress: Nittsjö Keramikvägen 31, Rättvik

Länkar

Nittsjö keramik
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rättviks kyrka och "bodarna".
Rättviks kyrka med anor från 1200-talet. Kyrkan är tillbyggd flera omgångar och nuvarande exteriör är från 1793. Korkåpa och träfigurer finns bevarade från medeltidskyrkan.
OrtRättvik
Långbryggan Rättvik
Långbryggan är 628 m lång och byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren "S/S Rättvik", som gick i trafik på Siljan 1895 till 1950-talet. Dagens version är nyrenoverad sedan 1992.
OrtArray
Bruntegården
Vill man äta riktigt gott i Rättvik är det Bruntegården som gäller. Med vacker utsikt över bygden serveras mat med höga ambitioner. Inredningen och utsikten är värt besöket. 
OrtRättvik
Tällberg
Sveriges hotelltätaste by med 8 hotell. Otroligt vackert läge vid Siljan med mycket att uppleva.
OrtTällberg
Utsikter och vattenfall från Tällberg till Gesunda...
En höjdare i dubbel bemärkelse. Här tar man sig runt bland utsiktsplatser, vattenfall och naturupplevelser kring Siljan i Dalarna.
OrtLeksand
Karlfeldtsgården Sångs
Sångs skapades av nobelpristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldt på 1920-talet. Guidad visning av den artrika trädgården med lusthus och lustgård samt skaldens arbetsrum.
OrtLeksand