Djupvik


Fiskeby med naturskönt läge med välbevarade fiskebodar ett litet bad med lång stenstrand och en liten butik. En mysig plats att ta det lugnt på.

  • Till start: 267,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Borgholm 
  • Avgift: Nej 


Djupvik

Natursköna Djupvik är ett litet fiskeläge med välbevarade sjöbodar. Här finns även en badplats med stenstrand och klippor.

Författaren Johan Theorin förekommer den fiktiva byn Stenvik som enligt författaren påminner mycket om Djupvik.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


En lång tur på Ölands nordvästkust
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 11.0px 'Trebuchet MS'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} ...
OrtBorgholm
Sandvik...
Fiskeby med restauranger och kaféer. Badstrand. Här finns Nordens största väderkvarn som kan besökas mot en liten avgift.
OrtBorgholm
Alböke Ornöga ranch
Här finns det kameler och kor som betar sida vid sida i detta mini-zoo. Nästan så att man får gnugga ögonen. Traktorsafari och kamelridning.
OrtBorgholm
Köpingsvik – en semesterpärla.
Härligt bad, strandkrogar och flera kaféer. Normalt varmare badvatten än Böda tack vare pålandsvind. Promenad- eller cykelavstånd till Borgholm.
OrtBorgholm
Borgholms slottsruin
Borgholms slottsruin är en av Ölands populäraste turistattraktioner. Det praktfulla barockslottet som man lät förfalla och slutligen drabbades av brand. Riddarskolor, guidningar och konserter. 
OrtBorgholm
Solliden
Här firar kronprinsessan Victoria sin födelsedag den 14:e juli varje år. Imponerande arkitektur och flera parker. Öppet sommarhalvåret. Slottskafé och butik.
OrtBorgholm