Djupvik


Det gamla fiskeläget ger en rustik inramning i kontrast till Djupvik hotell där man kan äta gott eller övernatta efter en dag på den fina lilla stranden.

  • Till start: 225,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Djauvik Djupvik

Djupviks gamla fiskeläge består av fiskebodar från sent 1800-tal och användes av bönder för att få fisk som extra inkomst. Här har man en mäktig utsikt över Lilla och Stora Karlsö. Till den närmsta av dem, Lilla Karlsö kan man åka härifrån sommartid.

Vill man bada så finns en liten sandstrand och vill man äta och dricka gott så finns och Djupvik Hotel med, spa, restaurang och bar.

Här kan man hyra cykel för att utforska den enastående Ekstakusten.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sandhamn
I Fröjel vid Djupviks fiskeläge ligger Sandhamn med en lång och fin sandstrand och vacker utsikt över Karlsöarna.
OrtGotland
Ekstakusten
En av Sveriges allra vackraste vägar går mellan Djupvik och öns västligaste punkt Hammarudd.
OrtEksta
Gannarve skeppssättning
Här möts man inte bara av en imponerande skeppsättning utan även en makalöst vacker utsikt mot Lilla Karlsö. Daterad till bronsålder c:a 1000 - 500 år f Kr men var rasat och spritt men blev upprest på senare år.
OrtGotland
Vallhagar
Här har man hittat lämningar som visar att det bodde folk mellan 200-550 e. kr. Sen flyttade de några hundra meter. Där bor folk än idag.
OrtFröjel
Klinteberget
Klinteberget är en 25 meter hög kalkstensplatå nära Klintehamn. Upp till toppen kan man ta sig med bil och härifrån ser man Karlsöarna. Vidare finns en fornborg samt en vacker bokskog att vandra i.
OrtKlintehamn
Kovik fiskerimuseum
En autentisk fiskeby som underhålls av den lokala hembygdsföreningen och driver det som ett friluftsmuseum. Flera byggnader och båtar samt ett litet församlingskapell.
OrtSanda