Djupvik


Det gamla fiskeläget ger en rustik inramning i kontrast till Djupvik hotell där man kan äta gott eller övernatta efter en dag på den fina lilla stranden.

  • Till start: 225,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Djauvik Djupvik

Djupviks gamla fiskeläge består av fiskebodar från sent 1800-tal och användes av bönder för att få fisk som extra inkomst. Här har man en mäktig utsikt över Lilla och Stora Karlsö. Till den närmsta av dem, Lilla Karlsö kan man åka härifrån sommartid.

Vill man bada så finns en liten sandstrand och vill man äta och dricka gott så finns och Djupvik Hotel med, spa, restaurang och bar.

Här kan man hyra cykel för att utforska den enastående Ekstakusten.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ekstakusten
En av Sveriges allra vackraste vägar går mellan Djupvik och öns västligaste punkt Hammarudd.
OrtEksta
Gannarve skeppssättning
Här möts man inte bara av en imponerande skeppsättning utan även en makalöst vacker utsikt mot Lilla Karlsö. Daterad till bronsålder c:a 1000 - 500 år f Kr men var rasat och spritt men blev upprest på senare år.
OrtGotland
Björkhaga strandby
En perfekt plats för kort bad, ett kortare utsiktstopp eller en heldag. Restaurang med havsutsikt och en pool som kostar en 50-lapp per dag.
OrtKlintehamn
Lojsta hed russpark...
Gotlandsrusset är landets enda inhemska hästras och har funnits här sedan urminnes tider. Den årliga russpremieringen äger rum i slutet av juli och är ett populärt evenemang.
OrtLojsta
Petesgården
Petesgården är en gotländsk bondgård från 1800-talet som var bebodd av en välbärgad familj. Förutom ett museum med utställningar finns en antikbod, trädgårdskafé och lekstuga.
OrtGotland
Nisseviken
Ett gammalt fiskeläge som idag är populär badstrand, kanske främst för de höga badtemperaturerna som brukar vara öns högsta. Här finns även en lång badbrygga, restaurang och kiosk.
OrtGotland