Farsta gård


Vid sjön Magelungen ligger Farsta gård med angränsande bad och strandpromenad på spänger.

Prisvärd husmanskost med en rad klassiker. Fika kan man också göra på gården eller vid badet.

  • Till start: 10,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Farsta 
  • Avgift: Nej 


Farsta gård

I denna historiska miljö ett stenkast vid sjön Magelungen kan man fika eller äta prisvärd husmanslunch (75-85 kr) med en rad klassiker som serveras varje dag 11-16. Under konferenssäsong kan det vara fullbokat. Se hemsidan.

Så tidigt som 1384 omnämndes Farsta gård i ett pergamentsbrev. På den tiden var ägorna stora och omfattade nuvarande Farsta, Farstanäset, Farsta strand, Hökarängen, Larsboda, Sköndal och Fagersjö. Den nuvarande byggnaden kom troligtvis till under 1680-talet och är ritad i karolinsk stil. I de två flyglarna har det varit spannmålsmagasin och förutom dessa byggnader finns det även ett stall på gården som kom till 1744-1745. 

Deckarförfattaren Stieg Trenter som var Farstabo förlade flera av sina böcker delvis i Farsta och en bit härifrån ligger Stieg Trenters torg. Byggnaden renoverades under 1970-talet och används idag som festlokal. Som ägare står Stockholms stad.

Intill gården kan man studera Söderorts enda bevarade runsten, rest på 1000-talet.

Tel: 08 - 668 55 50 till restaurangen

Läs mera
Farsta gård
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Farsta Strandbad
Med sin 40 meter långa sandstrand är Farsta strandbad perfekt för sol och bad. Café med smarriga glassar finns och likaså toalett. För den som inte vågar hoppa i plurret finns en utedusch att nyttja. Är man däremot en van simmare kan man ge sig ut på djupare vatten och simma...
OrtFarsta
Magelungen
Mestadels går turen längs vattnet. Först på en rejäl träbrygga sen via strandbad och slutar vid vackra Farsta gård.  Sommartid har sjön en roddarbana.
OrtFarsta
Hökarängsbadet
Ett nyligen upprustat strandbad med många möjligheter till bad, lek och olika aktiviteter. För den hurtiga finns ett utomhusgym som fungerar året om.  Här finns en allmän grill, toaletter och utomhusdusch.
OrtFarsta
Ågesta naturreservat
Här finns ett stort antal stigar och 6 km elljusspår. Eftersäsong kan man plocka svamp och bär eller bada på den populära badplatsen vid Magelungen.
OrtHuddinge
Cevicheria Aji y Ajo
Sveriges första Peruanska cevicheria har blivit omåttligt populär och omskriven i press. Gör en resa till och upplev Hökarängen och Sydamerika!
OrtHökarängen
Skogskyrkogården - ett världsarv.
En av Stockholms vackraste platser. Kyrkogården är klassad som världsarv av UNESCO. För många en plats präglad av minnen och sorg men detta där arkitekterna skapat en plats för meditation och ro. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm. ...
OrtEnskede