Flaten runt


  • Till start: 10,4 Km 
  • Längd: 7,3 km 
  • Stopp:
  • Ort: Skarpnäck 
  • Avgift: Nej 
Flaten runt
Stor karta

Gå runt en av stans renaste sjöar med ett utsiktsberg som ”höjdpunkt”. I princip är det du och naturen både en populär badplats och ett koloniområde passeras.

Sevärdhet 1 av 3

Flatenbadet

Lilla flaten:
Här badar de minsta. Packat med barnfamiljer och frysboxar är det perfekt om man vill tjoa och tjimma tillsammans med sina barn. Två bryggor med stegar finns samt en liten lekplats. Det finns två stycken bajamajor.

Mellanflaten:
Här hänger de lite yngre tonåringarna. Man ska inte vara rädd för att få sand på filten för i bollkullslekarna finns inga ”gå-försiktigt-så-du-inte-skvätter”. Här är det livat och det finns ett hopptorn för de som gillar att dyka. Det finns också en liten ”pool” mellan två bryggor där barn som inte kan simma kan bada.

Stora Flaten:
”Stora” som det i slangen kallas är den största av de tre stränderna, kanske inte helt otippat med tanke på namnet. Under den varmaste sommarmånaden flockas allt ifrån familjer till pensionärer. Ett hopptorn så högt som till femman där de modiga slänger sig ut samt en annan brygga för fegisarna. Stora Flaten har en allmän grill om man vill slänga på fiskefångsten eller enn kiosk med mat och glass. Nästan längst upp mot vägen finns en minigolfbana om man behöver en solpaus.

Läs mera

Flatens utsiktsplats

Här kan du stanna till på naturstigen för en picnic eller njuta den magnifika utsikten över sjön. På andra sidan syns Flatenbadet som sommartid kryllar av folk men vintertid är det mer på sjön som gäller.

Listuddens koloniträdgårdsområde

Listuddens koloniträdgårdsområde bildades 1945. Man köpte loss åkrar från Stockholms stad och började uppföra detta fina koloniområde.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...