Fotevikens museum


Ett mycket genomarbetat vikingamuseum som visare ett helt samhälle. Inga kulisser och montrar utan fullt beboliga hus där personalen är klädda tidsenligt. Även speciella evenemang som vikingamarknad och hantverksdagar. Öppet sommarhalvåret.

  • Till start: 531,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Höllviken 
  • Avgift: Nej 


Foteviken

Fotevikens museum är ett arkeologiskt friluftsmuseum som speglar ett tättbebyggt samhälle som håller på att byggas upp efter det historiskt belagda slaget vid Foteviken 1134. Det är en rekonstruerad vikingastad med en rad utklädda aktörer som visar livet på gården.

Slaget vid Foteviken 4 juni 1134, var slutet i ett lång danskt inbördeskrig och det var det första slaget i Norden där man använde sig av rytteri.

I Berlin 2008 erhöll museet Scandinavian Travel Awards pris

Här finns även butik, kafé och utställningar.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bärnstensmuseet...
Bärnsten är förstenad koda främst från barrträd och äldre än 20 miljonerår. Inte sällan är insekter inkapslade. Längs Östersjöns södra stränder finns mycket bärnsten och här finns en fin samling.
OrtVellinge
Ljungskogen-Ljunghusens strandbad.
En badstrand med intilliggande naturreservat på Falsterbonäset mellan Höllviken och Skanör.
OrtVellinge
Trelleborg...
En liten stadsguide för Trelleborg. Texter under arbete.
OrtTrelleborg
Limhamns kalkbrott
Kalkbrottet i Limhamn är ett populärt besöksmål och rastplats. Namnet Limhamn kommer av det äldre ordet för kalk, lim (jämför engelskans lime stone) och hamnen för utskeppning av kalken.
OrtMalmö
Öresundsbrons utsiktsplats...
Här kommer man bron närmast och vandrar man längs stranden kan man fotografera bron från alla möjliga vinklar. Fin strand med badbrygga och rastplats. 
OrtMalmö
Gamla Limhamn och Limhamns hamn...
Limhamns äldre bebyggelse är från slutet av 1800-talet med de pittoreska gatehusen. Vid fiskehamnen och småbåtshamnen finns bra krogar, t ex Limhamns fiskrökeri. Strandpark med promenad.
OrtMalmö