Gottskär


På Onsalahalvön ligger semesterorten Gottskär dit sol- och badtörstande kan ta sig till öppet hav och lite sjöliv. Kanske hyra en kajak i egen regi eller med guide eller det lugnare alternativet att äta Jönssons konditoris berömda hallontårta.

  • Till start: 413,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Gottskär

Gottskär är ett perfekt utflyktsmål om man vill uppleva öppet hav, sjöliv och bara ta en fika eller äta gott.

På Onsalahalvön en knapp mil från Kungsbacka ligger Gottskär vid havet vid Kungsbackafjorden. Fjord är västsvenska motsvarigheten till fjärd i övriga landet. Det är i hamnen det rör på sig här under sommaren med bland annat Hamnkrogen och Jönssons konditori  med sin berömda hallontårta samt några ställen som bara lever under sommaren.

Här kan man hyra kajak och paddla i egen regi eller med guidade turer av vana instruktörer. Vill man bada så tar man sig över en liten gångbro till Utholmarna med badet Utholmen-Gottskär.

Gottskär
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Slottskogen - parkpromenad...
En promenad som tar sin början vid Göteborgs naturhistoriska museum och vidare förbi Landskapsstugorna, Stora dammen, Barnens zoo, Slottsskogens våffelstuga och Utsiktstornet.
OrtArray
Strandpromenaden i Varberg
Kanske en av landets finaste strandpromenader. Med start i Varbergs hamn passeras  det kända kallbadhuset, Varbergs fästning, ett spa-hotell och Subbe fyr.
OrtVarberg
Nääs slott
Slottet med en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Fin tavelsamling salongsmåleri. Slottsrestaurang och kafé. 
OrtLerum
Svedinos bil och flygmuseum
På 50-talet och framåt trollade Svedino, som han kallade sig, ihop pengarna vilka la grunden till hans flyg- och bil inköp. En imponerande samling en oansenlig byggnad men udda detaljen är det halva jetplanet som sticker ut från fasaden.
OrtFalkenberg
Torpa stenhus...
OrtTranemo
Smålandsstenar - domarringar och hembygdsmuseum...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtGislaved