Gottskär


På Onsalahalvön ligger semesterorten Gottskär dit sol- och badtörstande kan ta sig till öppet hav och lite sjöliv. Kanske hyra en kajak i egen regi eller med guide eller det lugnare alternativet att äta Jönssons konditoris berömda hallontårta.

  • Till start: 413,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Gottskär

Gottskär är ett perfekt utflyktsmål om man vill uppleva öppet hav, sjöliv och bara ta en fika eller äta gott.

På Onsalahalvön en knapp mil från Kungsbacka ligger Gottskär vid havet vid Kungsbackafjorden. Fjord är västsvenska motsvarigheten till fjärd i övriga landet. Det är i hamnen det rör på sig här under sommaren med bland annat Hamnkrogen och Jönssons konditori  med sin berömda hallontårta samt några ställen som bara lever under sommaren.

Här kan man hyra kajak och paddla i egen regi eller med guidade turer av vana instruktörer. Vill man bada så tar man sig över en liten gångbro till Utholmarna med badet Utholmen-Gottskär.

Gottskär
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gårda brygga.
Vid Gårda är det vattensport i alla dess former som gäller. Även badstrand och småbåtshamn. Strandkiosk med enklare maträtter.
OrtKungsbacka
Åsa havsbad och camping...
Här kan man uppleva underbara bad. Ett riktigt strandcafé med enklare rätter med stort trädäck. Åsa camping är en av landets äldsta.
OrtKungsbacka
Vallervik bad och camping...
OrtKungsbacka
Kungsbacka - tur med natur och kultur.
Från Kungsbacka mot två riktiga pärlor inåt landet. Fjärås bräcka är en 60 m hög så där man kan fika med enastående utsikt eller blir basen för en vandring. Äskhults by är gammal klungby från 1800-talet. 
OrtKungsbacka
Fjärås bräcka
Spektakulärt natursceneri! Naturreservat. Inlandsisen gjorde halt här och enorma mängder sand och grus från smältvattnet bildade åsen eller bräckan. I ett naturrum 6o m över havet fikar man med majestätisk utsikt där man även får veta mer om naturreservatet och vandringsspåren.
OrtKungsbacka
Särö
En fashionabel förort och semesterort som var en av kung Gustav V favoriter och tennisbanan han spelat på finns kvar. Blomstermåla är restaurangen som lockar långväga gäster. Mot vattnet ligger Särö Västerskog naturreservat med stränder och vandringsleder i vacker ekskog. 
OrtKungsbacka