Gottskär


På Onsalahalvön ligger semesterorten Gottskär dit sol- och badtörstande kan ta sig till öppet hav och lite sjöliv. Kanske hyra en kajak i egen regi eller med guide eller det lugnare alternativet att äta Jönssons konditoris berömda hallontårta.

  • Till start: 413,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Gottskär

Gottskär är ett perfekt utflyktsmål om man vill uppleva öppet hav, sjöliv och bara ta en fika eller äta gott.

På Onsalahalvön en knapp mil från Kungsbacka ligger Gottskär vid havet vid Kungsbackafjorden. Fjord är västsvenska motsvarigheten till fjärd i övriga landet. Det är i hamnen det rör på sig här under sommaren med bland annat Hamnkrogen och Jönssons konditori  med sin berömda hallontårta samt några ställen som bara lever under sommaren.

Här kan man hyra kajak och paddla i egen regi eller med guidade turer av vana instruktörer. Vill man bada så tar man sig över en liten gångbro till Utholmarna med badet Utholmen-Gottskär.

Gottskär
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tjolöholms slott
Kungsbackabornas mötesplats vid högtider och helger ett resmål i toppklass. Strosa runt slottet och slottsträdgården eller mot Näsbofjorden och strandbadet. Slottsbutik med kafé och vagnsmuseum. Missa inte allmogebyn och trädgården med sommarbuffé och picknickkorgar.
OrtKungsbacka
Vallervik bad och camping...
OrtKungsbacka
Kungsbacka - tur med natur och kultur.
Från Kungsbacka mot två riktiga pärlor inåt landet. Fjärås bräcka är en 60 m hög så där man kan fika med enastående utsikt eller blir basen för en vandring. Äskhults by är gammal klungby från 1800-talet. 
OrtKungsbacka
Särö
En fashionabel förort och semesterort som var en av kung Gustav V favoriter och tennisbanan han spelat på finns kvar. Blomstermåla är restaurangen som lockar långväga gäster. Mot vattnet ligger Särö Västerskog naturreservat med stränder och vandringsleder i vacker ekskog. 
OrtKungsbacka
Blomstermåla Restaurang Särö.
Restaurangen är en riktig pärla och namnet har inget med den småländska orten att göra utan var ett pojkstreck där någon målade blommor på ett av tågen som gick hit.
OrtKungsbacka
Borrås Skåra.
En kort promenad från parkeringen får man uppleva denna 100 m långa, 10 m djupa och endast 0,5-2 meter breda klyfta. Sägner säger att man måste hoppa över klyftan för att bevisa ett och annat. Prova inte.
Ortbergsklyfta