Särö


En fashionabel förort och semesterort som var en av kung Gustav V favoriter och tennisbanan han spelat på finns kvar. Blomstermåla är restaurangen som lockar långväga gäster. Mot vattnet ligger Särö Västerskog naturreservat med stränder och vandringsleder i vacker ekskog. 

  • Till start: 410,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Särö

Särös äldre del är ett villasamhälle ligger på halvön med samma namn. Här kan man se vacker natur, vackra byggnader och det ”vackra folket”.

I Särö har många välbärgade göteborgare haft sina sommarvillor och än idag är det en plats som för tankarna till Saltsjöbaden och Djursholm både i vilka som bor här och typen av arkitektur, faciliteter mm.  Precis som Saltsjöbaden så uppstod samhället då man 1839 grundade en badanläggning här och golfbana och tennisbanor har man förstås. Gustav V spelade här och har en väg uppkallad efter sig.

Här finns flera bra restauranger och en av dem, Säröhus, är även ett luxuöst spa- och konferenshotell.

Särö Västerskogs naturreservat, med sina månghundraåriga tallar och ekar, är ett populärt rekreationsområde och flera vandringsleder startar. Inom naturreservatet finns en mycket populär badplats.

Läs mera
Särö
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Blomstermåla Restaurang Särö.
Restaurangen är en riktig pärla och namnet har inget med den småländska orten att göra utan var ett pojkstreck där någon målade blommor på ett av tågen som gick hit.
OrtKungsbacka
Gottskär
På Onsalahalvön ligger semesterorten Gottskär dit sol- och badtörstande kan ta sig till öppet hav och lite sjöliv. Kanske hyra en kajak i egen regi eller med guide eller det lugnare alternativet att äta Jönssons konditoris berömda hallontårta.
OrtKungsbacka
Fjärås bräcka
Spektakulärt natursceneri! Naturreservat. Inlandsisen gjorde halt här och enorma mängder sand och grus från smältvattnet bildade åsen eller bräckan. I ett naturrum 6o m över havet fikar man med majestätisk utsikt där man även får veta mer om naturreservatet och vandringsspåren.
OrtKungsbacka
Gårda brygga.
Vid Gårda är det vattensport i alla dess former som gäller. Även badstrand och småbåtshamn. Strandkiosk med enklare maträtter.
OrtKungsbacka
Gunnebo slott.
Mölndalsbornas stolthet. Slottet med fantastisk park är egentligen en sommarvilla åt en förmögen Göteborgare som idag har blivit ett omåttligt populärt besöksmål.
OrtMölndal
Göteborgs södra skärgård.
Båtluffartips i Göteborgs södra skärgård. Fantastiska öarna Brännö, Styrsö, Donsö och Vrångö. För 100 kronor får man en dygnsbiljett och för 200 kr en 72-timmars.
OrtGöteborg