Särö


En fashionabel förort och semesterort som var en av kung Gustav V favoriter och tennisbanan han spelat på finns kvar. Blomstermåla är restaurangen som lockar långväga gäster. Mot vattnet ligger Särö Västerskog naturreservat med stränder och vandringsleder i vacker ekskog. 

  • Till start: 410,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Särö

Särös äldre del är ett villasamhälle ligger på halvön med samma namn. Här kan man se vacker natur, vackra byggnader och det ”vackra folket”.

I Särö har många välbärgade göteborgare haft sina sommarvillor och än idag är det en plats som för tankarna till Saltsjöbaden och Djursholm både i vilka som bor här och typen av arkitektur, faciliteter mm.  Precis som Saltsjöbaden så uppstod samhället då man 1839 grundade en badanläggning här och golfbana och tennisbanor har man förstås. Gustav V spelade här och har en väg uppkallad efter sig.

Här finns flera bra restauranger och en av dem, Säröhus, är även ett luxuöst spa- och konferenshotell.

Särö Västerskogs naturreservat, med sina månghundraåriga tallar och ekar, är ett populärt rekreationsområde och flera vandringsleder startar. Inom naturreservatet finns en mycket populär badplats.

Läs mera
Särö
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Särö Västerskog.
Ett litet naturreservat som erbjuder flera lite kortare vandringsleder med enastående naturupplevelser. En fin badplats, bokskog med svalkande skugga och utsikt över Västerhavet.
OrtKungsbacka
Blomstermåla Restaurang Särö.
Restaurangen är en riktig pärla och namnet har inget med den småländska orten att göra utan var ett pojkstreck där någon målade blommor på ett av tågen som gick hit.
OrtKungsbacka
Kungsbacka - tur med natur och kultur.
Från Kungsbacka mot två riktiga pärlor inåt landet. Fjärås bräcka är en 60 m hög så där man kan fika med enastående utsikt eller blir basen för en vandring. Äskhults by är gammal klungby från 1800-talet. 
OrtKungsbacka
Kungsbacka
En anonym stad med vacker stadskärna. Spankulera runt och se de vackra trädbyggnaderna, besök utsiktstornet eller ta en promenad längs Kungsbackaån. Bra shoppingstråk och alltid något på gång kring Stora torget. Kan stoltsera med att varit både Sveriges och Danmarks minsta...
OrtKungsbacka
Styrsö...
Detta är promenad eller cykeltur i ett noga utvalt utflyktsmål som vi själva har gått runt och kan rekommendera. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtGöteborg
Fjärås bräcka
Spektakulärt natursceneri! Naturreservat. Inlandsisen gjorde halt här och enorma mängder sand och grus från smältvattnet bildade åsen eller bräckan. I ett naturrum 6o m över havet fikar man med majestätisk utsikt där man även får veta mer om naturreservatet och vandringsspåren.
OrtKungsbacka