Särö


En fashionabel förort och semesterort som var en av kung Gustav V favoriter och tennisbanan han spelat på finns kvar. Blomstermåla är restaurangen som lockar långväga gäster. Mot vattnet ligger Särö Västerskog naturreservat med stränder och vandringsleder i vacker ekskog. 

  • Till start: 410,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Särö

Särös äldre del är ett villasamhälle ligger på halvön med samma namn. Här kan man se vacker natur, vackra byggnader och det ”vackra folket”.

I Särö har många välbärgade göteborgare haft sina sommarvillor och än idag är det en plats som för tankarna till Saltsjöbaden och Djursholm både i vilka som bor här och typen av arkitektur, faciliteter mm.  Precis som Saltsjöbaden så uppstod samhället då man 1839 grundade en badanläggning här och golfbana och tennisbanor har man förstås. Gustav V spelade här och har en väg uppkallad efter sig.

Här finns flera bra restauranger och en av dem, Säröhus, är även ett luxuöst spa- och konferenshotell.

Särö Västerskogs naturreservat, med sina månghundraåriga tallar och ekar, är ett populärt rekreationsområde och flera vandringsleder startar. Inom naturreservatet finns en mycket populär badplats.

Läs mera
Särö
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Särö Västerskog.
Ett litet naturreservat som erbjuder flera lite kortare vandringsleder med enastående naturupplevelser. En fin badplats, bokskog med svalkande skugga och utsikt över Västerhavet.
OrtKungsbacka
Kungsbacka
En anonym stad med vacker stadskärna. Spankulera runt och se de vackra trädbyggnaderna, besök utsiktstornet eller ta en promenad längs Kungsbackaån. Bra shoppingstråk och alltid något på gång kring Stora torget. Kan stoltsera med att varit både Sveriges och Danmarks minsta...
OrtKungsbacka
Gottskär
På Onsalahalvön ligger semesterorten Gottskär dit sol- och badtörstande kan ta sig till öppet hav och lite sjöliv. Kanske hyra en kajak i egen regi eller med guide eller det lugnare alternativet att äta Jönssons konditoris berömda hallontårta.
OrtKungsbacka
Styrsö...
Detta är promenad eller cykeltur i ett noga utvalt utflyktsmål som vi själva har gått runt och kan rekommendera. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtGöteborg
Tjolöholms slott
Kungsbackabornas mötesplats vid högtider och helger ett resmål i toppklass. Strosa runt slottet och slottsträdgården eller mot Näsbofjorden och strandbadet. Slottsbutik med kafé och vagnsmuseum. Missa inte allmogebyn och trädgården med sommarbuffé och picknickkorgar.
OrtKungsbacka
Gunnebo slott.
Mölndalsbornas stolthet. Slottet med fantastisk park är egentligen en sommarvilla åt en förmögen Göteborgare som idag har blivit ett omåttligt populärt besöksmål.
OrtMölndal