Gårda brygga.


Vid Gårda är det vattensport i alla dess former som gäller. Även badstrand och småbåtshamn. Strandkiosk med enklare maträtter.

  • Till start: 412,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Gårda brygga

Vid Gårda Brygga i Åsa finns långgrunda vikar och sandstränder med inslag av klippor. Här finns även småbåtshamn med glasskiosk och här utförs olika båt- och vattensporter.

Gårda brygga.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tjolöholms slott
Kungsbackabornas mötesplats vid högtider och helger ett resmål i toppklass. Strosa runt slottet och slottsträdgården eller mot Näsbofjorden och strandbadet. Slottsbutik med kafé och vagnsmuseum. Missa inte allmogebyn och trädgården med sommarbuffé och picknickkorgar.
OrtKungsbacka
Vallervik bad och camping...
OrtKungsbacka
Kungsbacka - tur med natur och kultur.
Från Kungsbacka mot två riktiga pärlor inåt landet. Fjärås bräcka är en 60 m hög så där man kan fika med enastående utsikt eller blir basen för en vandring. Äskhults by är gammal klungby från 1800-talet. 
OrtKungsbacka
Borrås Skåra.
En kort promenad från parkeringen får man uppleva denna 100 m långa, 10 m djupa och endast 0,5-2 meter breda klyfta. Sägner säger att man måste hoppa över klyftan för att bevisa ett och annat. Prova inte.
Ortbergsklyfta
Särö
En fashionabel förort och semesterort som var en av kung Gustav V favoriter och tennisbanan han spelat på finns kvar. Blomstermåla är restaurangen som lockar långväga gäster. Mot vattnet ligger Särö Västerskog naturreservat med stränder och vandringsleder i vacker ekskog. 
OrtKungsbacka
Särö Västerskog.
Ett litet naturreservat som erbjuder flera lite kortare vandringsleder med enastående naturupplevelser. En fin badplats, bokskog med svalkande skugga och utsikt över Västerhavet.
OrtKungsbacka