Särö Västerskog.


Ett litet naturreservat som erbjuder flera lite kortare vandringsleder med enastående naturupplevelser. En fin badplats, bokskog med svalkande skugga och utsikt över Västerhavet.

  • Till start: 411,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Särö Västerskog

Särö Västerskogs naturreservat har gamla tallar och hagmarksekar som inte finns i andra delar av Halland. Skogen är klassad som riksintresse och är unik i flera avseende längs den svenska västkusten.

 

I reservatet kan man gå flera vandringsleder där två är markerade och är 1,4 respektive 3 km långa. Övriga stigar har inga markeringar. Från en utsiktsplats har man fina vyer över Kattegatt.

 

Vill man bada så finns både klipphäll och sandstrand. Även restaurang och vandrarhem.

Läs mera
Särö Västerskog.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Blomstermåla Restaurang Särö.
Restaurangen är en riktig pärla och namnet har inget med den småländska orten att göra utan var ett pojkstreck där någon målade blommor på ett av tågen som gick hit.
OrtKungsbacka
Kungsbacka
En anonym stad med vacker stadskärna. Spankulera runt och se de vackra trädbyggnaderna, besök utsiktstornet eller ta en promenad längs Kungsbackaån. Bra shoppingstråk och alltid något på gång kring Stora torget. Kan stoltsera med att varit både Sveriges och Danmarks minsta...
OrtKungsbacka
Kungsbacka - tur med natur och kultur.
Från Kungsbacka mot två riktiga pärlor inåt landet. Fjärås bräcka är en 60 m hög så där man kan fika med enastående utsikt eller blir basen för en vandring. Äskhults by är gammal klungby från 1800-talet. 
OrtKungsbacka
Gottskär
På Onsalahalvön ligger semesterorten Gottskär dit sol- och badtörstande kan ta sig till öppet hav och lite sjöliv. Kanske hyra en kajak i egen regi eller med guide eller det lugnare alternativet att äta Jönssons konditoris berömda hallontårta.
OrtKungsbacka
Fjärås bräcka
Spektakulärt natursceneri! Naturreservat. Inlandsisen gjorde halt här och enorma mängder sand och grus från smältvattnet bildade åsen eller bräckan. I ett naturrum 6o m över havet fikar man med majestätisk utsikt där man även får veta mer om naturreservatet och vandringsspåren.
OrtKungsbacka
Gunnebo slott.
Mölndalsbornas stolthet. Slottet med fantastisk park är egentligen en sommarvilla åt en förmögen Göteborgare som idag har blivit ett omåttligt populärt besöksmål.
OrtMölndal