Särö Västerskog.


Ett litet naturreservat som erbjuder flera lite kortare vandringsleder med enastående naturupplevelser. En fin badplats, bokskog med svalkande skugga och utsikt över Västerhavet.

  • Till start: 411,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Särö Västerskog

Särö Västerskogs naturreservat har gamla tallar och hagmarksekar som inte finns i andra delar av Halland. Skogen är klassad som riksintresse och är unik i flera avseende längs den svenska västkusten.

 

I reservatet kan man gå flera vandringsleder där två är markerade och är 1,4 respektive 3 km långa. Övriga stigar har inga markeringar. Från en utsiktsplats har man fina vyer över Kattegatt.

 

Vill man bada så finns både klipphäll och sandstrand. Även restaurang och vandrarhem.

Läs mera
Särö Västerskog.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Särö
En fashionabel förort och semesterort som var en av kung Gustav V favoriter och tennisbanan han spelat på finns kvar. Blomstermåla är restaurangen som lockar långväga gäster. Mot vattnet ligger Särö Västerskog naturreservat med stränder och vandringsleder i vacker ekskog. 
OrtKungsbacka
Kungsbacka
En anonym stad med vacker stadskärna. Spankulera runt och se de vackra trädbyggnaderna, besök utsiktstornet eller ta en promenad längs Kungsbackaån. Bra shoppingstråk och alltid något på gång kring Stora torget. Kan stoltsera med att varit både Sveriges och Danmarks minsta...
OrtKungsbacka
Kungsbacka - tur med natur och kultur.
Från Kungsbacka mot två riktiga pärlor inåt landet. Fjärås bräcka är en 60 m hög så där man kan fika med enastående utsikt eller blir basen för en vandring. Äskhults by är gammal klungby från 1800-talet. 
OrtKungsbacka
Styrsö...
Detta är promenad eller cykeltur i ett noga utvalt utflyktsmål som vi själva har gått runt och kan rekommendera. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtGöteborg
Tjolöholms slott
Kungsbackabornas mötesplats vid högtider och helger ett resmål i toppklass. Strosa runt slottet och slottsträdgården eller mot Näsbofjorden och strandbadet. Slottsbutik med kafé och vagnsmuseum. Missa inte allmogebyn och trädgården med sommarbuffé och picknickkorgar.
OrtKungsbacka
Långedrag.
Till Långedrag kan man ta sig med spårvagn. Här ute får man en stor dos marina upplevelser. Genuin skärgårdsbebyggelse, båthamn, finkrogar eller picknick på bryggan.
OrtGöteborg