Särö Västerskog.


Ett litet naturreservat som erbjuder flera lite kortare vandringsleder med enastående naturupplevelser. En fin badplats, bokskog med svalkande skugga och utsikt över Västerhavet.

  • Till start: 411,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kungsbacka 
  • Avgift: Nej 


Särö Västerskog

Särö Västerskogs naturreservat har gamla tallar och hagmarksekar som inte finns i andra delar av Halland. Skogen är klassad som riksintresse och är unik i flera avseende längs den svenska västkusten.

 

I reservatet kan man gå flera vandringsleder där två är markerade och är 1,4 respektive 3 km långa. Övriga stigar har inga markeringar. Från en utsiktsplats har man fina vyer över Kattegatt.

 

Vill man bada så finns både klipphäll och sandstrand. Även restaurang och vandrarhem.

Läs mera
Särö Västerskog.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Särö
En fashionabel förort och semesterort som var en av kung Gustav V favoriter och tennisbanan han spelat på finns kvar. Blomstermåla är restaurangen som lockar långväga gäster. Mot vattnet ligger Särö Västerskog naturreservat med stränder och vandringsleder i vacker ekskog. 
OrtKungsbacka
Blomstermåla Restaurang Särö.
Restaurangen är en riktig pärla och namnet har inget med den småländska orten att göra utan var ett pojkstreck där någon målade blommor på ett av tågen som gick hit.
OrtKungsbacka
Gottskär
På Onsalahalvön ligger semesterorten Gottskär dit sol- och badtörstande kan ta sig till öppet hav och lite sjöliv. Kanske hyra en kajak i egen regi eller med guide eller det lugnare alternativet att äta Jönssons konditoris berömda hallontårta.
OrtKungsbacka
Tjolöholms slott
Kungsbackabornas mötesplats vid högtider och helger ett resmål i toppklass. Strosa runt slottet och slottsträdgården eller mot Näsbofjorden och strandbadet. Slottsbutik med kafé och vagnsmuseum. Missa inte allmogebyn och trädgården med sommarbuffé och picknickkorgar.
OrtKungsbacka
Gunnebo slott.
Mölndalsbornas stolthet. Slottet med fantastisk park är egentligen en sommarvilla åt en förmögen Göteborgare som idag har blivit ett omåttligt populärt besöksmål.
OrtMölndal
Långedrag...
Till Långedrag kan man ta sig med spårvagn. Här ute får man en stor dos marina upplevelser. Genuin skärgårdsbebyggelse, båthamn, finkrogar eller picknick på bryggan.
OrtGöteborg