Gränsö Slotts Ljusstöperi


I en vacker byggnad från tidigt 1900-tal är ljusstöpning och försäljning inrymt. Man stöper för hand på gammalt vis med högkvalitativ stearinblandning, och fina vekar. Fri entré.

  • Till start: 192,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Västervik 
  • Avgift: Nej 


Gränsö Slotts Ljusstöperi

Stöperiet ligger i en vacker gammal byggnad från tidigt 1900-tal med stöpning och butik under samma tak. Verkstaden är öppen mot butiken så du kan titta på tillverkningen vid ditt besök.

Här får du se hur det går till att stöpa ljus på gammeldags vis. Ljusen på Gränsö ljusstöperi utmärks av högkvalitativ stearinblandning, fina vekar och ett unikt hantverk. Varje ljus är skapat för hand med största omsorg.

Alla är hjärtligt välkomna att se tillverkningen. Ställ gärna frågor till personalen om det är något du undrar över. Vid visning för grupper eller liknande, minst 15 personer, behövs förbeställning. Ljusstöperiet ligger centralt i anslutning till ett område som kallas Kulbacken.

Passa på att ta en promenad upp på Kulbacken där du hittar bland annat Västerviks Museum och utkikstornet Unos Torn där du har en fantastisk utsikt över både stad och skärgård.

Fri entré

Adress: Slottsholmensvägen 20, Västervik 

Text: Visit Småland

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Västervik till Oskarshamn - byar, fiskeläge och en gruva.
RUNDTUR: En varierande rundtur i Kalmar län med flera kulturhistoriskt intressanta platser som ömsom går till platser i inlandet och kustnära orter.
OrtVästervik
Västervik
Storsatsande Västervik vill ta upp kampen med Kalmar om ostkustens främsta resmål. Fin gammal stadskärna, trevligt uteliv skärgård med båtturer eller bil.
OrtVästervik
Lunds by
Byn är från 1600-talet då den skapades kring en skjutsstation på den gamla kustvägen mot Kalmar. Idag finns en släktby med åtta gårdar från 1700-talet, unikt placerade kring gårdsplanen Torget.
OrtGladhammar
Flatvarp
Flatvarp är en gästhamn och fiskehamn på Stora Askö och intill ligger finfina badklippor och enastående havsutsikt.
OrtVästervik
Torrö naturreservat
I Valdemarsviks kommuns sydöstra hörn ligger Torrö naturreservat. 
OrtValdemarsvik
Vandring genom Åsvikelandet och Torrö naturreservat
Om du vill vandra med havsutsikt är den här turen för dig. Här kan man uppleva den unika skärgårdsnaturen och ett rikt fågelliv. Man vandrar ömsom på stig och grusväg. ...
OrtValdemarsvik