Vandring genom Åsvikelandet och Torrö naturreservat


Om du vill vandra med havsutsikt är den här turen för dig. Här kan man uppleva den unika skärgårdsnaturen och ett rikt fågelliv. Man vandrar ömsom på stig och grusväg.

Vid vandringen startplats finns en informationstavla. Strax efter parkering tar du in på stigen till höger mot Västra Stäket. Här och var skymtar havet fram men när du kommer över bron till Torrö kan du se havet. Fortsätt vägen fram till Torrö by där leden tar till vänster in i skogen. Här går leden nära havet på flata hällar och det finns goda chanser för bad. Leden viker sedan tillbaka mot lotsstugan (som du kan boka och hämta nyckel till i Torrö by)

  • Till start: 163,8 Km 
  • Längd: 9,4 km 
  • Stopp:
  • Ort: Valdemarsvik 
  • Avgift: Nej 


Vandring genom Åsvikelandet och Torrö naturreservat
Stor karta
Sevärdhet 1 av 7

Åsvikelandets naturreservat

Åsvikelandets naturreservat är ett vildmarksområde i den södra delen av östgötaskärgården. I öster utmed havet finns barrskog som stått orörd under lång tid och liknar urskog. Området ska få åldras fritt och utvecklas till naturskog.

Östgötaleden går fram genom området.

Text Visit Östergötland

Breviken

Västra Stäket

Torröbron

Torrö by

Utsiktsplats Torrö

Lotsstugan

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Fågelviks borgruin.
Detta är en ruin efter en medeltida riddarborg som har ägts av Karl Knutsson Bonde som regerade Sverige i hela tre omgångar. På den tiden gick havet ända hit. Dackes folk brände borgen 1542.
OrtValdemarsvik
Bokö naturreservat...
Bokö naturreservat ligger norr om Valdemarsvikens mynning.
OrtValdemarsvik
Ämtö naturreservat
Reservatet är av stor betydelse för det rörliga friluftslivet. 
OrtValdemarsvik
Gränsö Slotts Ljusstöperi
I en vacker byggnad från tidigt 1900-tal är ljusstöpning och försäljning inrymt. Man stöper för hand på gammalt vis med högkvalitativ stearinblandning, och fina vekar. Fri entré.
OrtVästervik
BP nostalgimack i Björkfors.
BP Nostalgimack med interiör från 1955 då den öppnades och var i bruk till 1983. 2001 invigdes macken till Nostalgimuseum och är idag inredd som den såg ut på 1950- och 60-talen.
OrtKinda