Gryt


Gryt är utposten mot fantastiska Gryt skärgård med Harstena som riktmärke. 

  • Till start: 146,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Valdemarsvik 
  • Avgift: Nej 


Gryt
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Gryts skärgårdspensionat

Ett gediget familjeägt pensionat som även har god mat och fullständiga rättigheter. Perfekt bas för att utforska denna del eller som stopp innan båt till Harstena.

Text nedan från Visit Östergötland:

Till vår restaurang -och kafé är ni välkomna att tillsammans med oss följa årstiderna och fira årets högtider.

Vi värnar om miljön och försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av ekologiska och närproducerade råvaror.

Vår ambition är att erbjuda ett varierande kök baserat på traditionella svenska smaker och mat lagad från grunden, vi vill helt enkelt att det ska smaka lite som det gjorde förr.

Under sommarmånadernas onsdagar har vi räkfrossa, vi dukar fram räkor med tillbehör och ni äter så mycket ni orkar.

Fredagar serverar vi vår populära grillbuffé. Grillen glöder och allt står uppdukat fredagar kl.19 med start midsommarafton.

Läs mera

Länkar

Fyrudden

Från Fyrudden tar man båt till Harstena. Här kan man äta på Restaurang Fyrudden och det finns en liten livsmedelsaffär man kan proviantera i.

Eköns naturreservat

Eköns naturreservat ligger c:a 3 kilometer sydost om Gryts samhälle. Området är viktigt för det rörliga friluftslivet med sin toppmoderna camping.

De isslipade klipphällarna och klapperstensstränderna utgör populära och välbesökta badplatser. Från områdets utsiktstorn har man en fantastisk utsikt över Gryts vackra skärgård, som är en av Sveriges mest örika.

Förvaltare

Valdemarsviks kommun

0123-191 00

Text Visit Östergötland

 

Gryts hembygdsgård

En hembygdsgård som bland annat har huset där Sveriges förste proffsboxare bodde.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Eköns naturreservat
Eköns naturreservat ligger ca 3 kilometer sydost om Gryts samhälle. Här går naturskön cirkelrund vandring på knappt 2 km ut mot klipporna och upp till en fornborg med utsikt över havet och Fyrudden.
OrtValdemarsvik
Kulturresa i Valdemarsviks kommun...
En omväxlande och mycket intressant bilresa i Valdemarsviks inland. 
OrtValdemarsvik
Harstena
Ön nås med kortast resa från Gryt eller från Tyrislöt i Sankt Annas skärgård. Vandra runt på den lilla ön, ät på sjökrogen eller fika på Harstena bageri. Röda näckrosor har planterats hit och ett museum finns också. Kajakuthyrning och fisketurer.
OrtValdemarsvik
Café Kårtorp...
Café Kårtorp är ett mycket populärt stopp vid E22, Valdemarsvik men är också ett trevligt utflyktsmål. Här serveras vår egen mat med många lokala inslag och endast hembakat kaffebröd.
OrtValdemarsvik