Grinda korta promenaden


  • Till start: 28,9 Km 
  • Längd: 1,7 km 
  • Stopp:
  • Ort: Grinda 
  • Avgift: Nej 
Grinda korta promenaden
Stor karta

En promenad som täcker det väsentligaste på Grinda med start vid Södra Grindas ångbåtsbrygga.

Sevärdhet 1 av 7

Grinda södra brygga

Grinda stugby och vandrarhem

Som ett litet samhälle nära södra bryggan ligger stugbyn. För att nå den tar man av direkt till höger och där hittar man stugor som är så mysiga. Även om man inte planerar att bo här så är det fin utsikt i väntan på båten.

Länkar

Grinda gård och gårdsbutik

Grinda gårds främsta syfte är att se till att inte markerna växer igen genom odling och betning. Det är ingen visning av gården men man kan fritt gå runt och titta på djuren. Man har kor, höns, får, katter och biodling. Fåren är av rasen gutefår och de tjänar som en viktig genbank. Nötkreaturen är rödkullor en hornlös ras som varit nära att dö ut.

Gårdsbutiken säljer lammköttsprodukter, ägg, marmelader, fårskinn, kohudar, och har man en certifierad gård kan man köpa får och kor.
Man har öppet tisdag 11-13.30 och lördag 11-14 så länge Waxholmsbolaget kör sommartidtabell (17 juni-18 aug)

Värmdö Grinda 222,  Grinda
Tel: 070-377 39 03

Läs mera

Länkar

Grinda Wärdshus

Med en rad utmärkelser som Gourmets topplista ”199 Bord” och ”Sveriges Bästa Bord” och flertalet gånger titeln ”Skärgårdens bästa krog” vet man att service, miljö och mat håller toppklass. Råvarorna från skärgården Många besöker Grinda enbart för värdshusets skull och det förstår den som ätit här.

Byggnaden är en mäktig jugendvilla från 1906 som byggdes av Nobelstiftelsens förste direktör som då ägde hela ön. Läget är bästa tänkbara på en höjd med utsikt över Saxarfjärden.

Grinda Wärdshus har öppet året runt, under vinterperioden bör man ringa 08-542 49 491 för exakta öppet tider.

Länkar

Utsiktsplatsen vid båthamnen

OBS DETTA ÄR DEN ÖVRE UTSIKTSPLATSEN

Framfickan

Den enklare krogen med rikt

Länkar

Badstranden vid Källviken

Ett stenkast från gästhamnen ligger denna lilla vik med sandstrand och gräs att sola på. Föredrar man klippor så finns det också.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...