Gusums bruk och kyrka...


  • Till start: 149,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Valdemarsvik 
  • Avgift: Ja 


Gusums bruk och kyrka...
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Gusums bruk

Gusums bruksmuseum

Varierad tillverkning. Som många andra bruk i Sverige så har Gusums Bruk haft ett imponerande antal produkter sedan starten 1653 och fram till slutet 1988.

Kanoner, koppar- och mässingstråd, knappnålar, ljuskronor, ljusstakar, viraduk för papperstillverkning, säkerhetsnålar och blixtlås är bara en del av allt som levererats ut till kunder både i Sverige och utomlands. Numera finns endast mässingstillverkningen kvar i Gusum, genom Nordic Brass Gusum AB som är landets enda tillverkare.

Text Visit Östergötland

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ämtö naturreservat
Reservatet är av stor betydelse för det rörliga friluftslivet. 
OrtValdemarsvik
Göta kanal från Östersjön till Vänern...
Bortsett från trappor vid slussarna så är en kanalresa på cykel längs en kanal i stort sett helt horisontell. Vilket innebär plan och cykelvänlig väg där hästar tidigare drog båtar fram.
OrtMotala
Forsaströms järnbruk...
OrtÅtvidaberg
Vandring genom Åsvikelandet och Torrö naturreservat
Om du vill vandra med havsutsikt är den här turen för dig. Här kan man uppleva den unika skärgårdsnaturen och ett rikt fågelliv. Man vandrar ömsom på stig och grusväg. ...
OrtValdemarsvik
Mellan Norrköping och Örebro till bruksorter längs vackra vägar...
Med start i Norrköping passeras Finspångs bruk och slott, Rejmyre glasbruk, Övre Häfla bruk, Brevens bruk till Örebro med slottet och stadens övriga sevärdheter.
OrtNorrköping
Norsholms sluss och Kapten Billes...
Där snabbtåget från Stockholm visslar förbli ligger Norsholms sluss som är en del av Göta kanal. En bit från slussen ligger Kapten Billes där man kan hyra cykel, kanot eller bara äta gott eller fika.
OrtNorrköping