Holmhällar


Ett naturreservat och raukområde med 3 km lång strand. Men för många är namnet likhetstecken med pensionatet som inbäddat i tallskogen som har hela 85% stamgäster.

  • Till start: 266,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Holmhällar

Holmhällar är ett minst sagt fantastiskt utflyktsmål på Sudret. Från det stora raukområdet har man utsikt över havet och ön Heligholmen som är en naturligt skyddande vågbrytare för Holms fiskeläge. 

Fiskeläge har bodar i sten på rad och är ett av Gotlands bäst bevarade. Stranden är 3 km lång och ligger efter raukområdet. I området finns många sällsynta växter.

Längre uppåt land ligger Pensionat Holmhällar inbäddat i tallskog som har extremt hög (85%) andel återkommande gäster. Kanske beror det på det lugna läget och att man inte erbjuder några aktiviteter och bland landets högst antal soltimmar. Pensionatet serverar enklare luncher och fika.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Vamlingbo prästgård
Här blandas olika kulturverksamheter i en verkligt mysig miljö där man också kan fika i Prästgårdskaféet.
OrtVamlingbo
Hoburgen och Husrygg.
På denna vackra väg passeras ett Stenhuggerimuseum, åsen Husrygg som man med fördel kan bestiga och slutligen Hoburgen med Hoburgsgubben samt kafé och restaurang Majstregården.
OrtSudret
Storsudret - rundtur
Halvön i söder, i folkmun Sudret, utforskas. Start i Burgsvik, vidare till Bottarve museigård, mysiga Vamlingsbo och sen kuststräckan till Husrygg och Hoburgen.  Holmhällar blir sista anhalt.
OrtStorsudret
Sydöstra Gotland.
En riktigt lång men omväxlande tur som passerar flera sevärdheter som är uppe och närmar sig topp 10 för hela Gotland. Med start i söder så passar denna tur bra om du t ex varit nere vid Hoburgen. 
OrtGotland
Kattlunds museigård
Gård med anor från 1200-talet där vissa delar är uppförda på 1500-talet. Här ges en bra bild av livet på en medeltida gård på Gotland. Restaurang, trädgårdscafé, hantverksbutik och gårdsbutik.
OrtGotland
Nisseviken
Ett gammalt fiskeläge som idag är populär badstrand, kanske främst för de höga badtemperaturerna som brukar vara öns högsta. Här finns även en lång badbrygga, restaurang och kiosk.
OrtGotland