Kattlunds museigård


Gård med anor från 1200-talet där vissa delar är uppförda på 1500-talet. Här ges en bra bild av livet på en medeltida gård på Gotland. Restaurang, trädgårdscafé, hantverksbutik och gårdsbutik.

  • Till start: 247,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Kattlunds museigård

Kattlunds Museigård visar hur livet kunde te sig på en gotländsk gård under medeltiden. Den imponerande ladugårdslängan och delar av boningshuset är från 1200-talet. Den förste kände ägaren hette Johannes Kattlund och levde här på 1200-talet.

Många åker hit för trädgårdskaféet men här finns även restaurang med fullständiga rättigheter, en fruktträdgård med gamla gotländska äppelsorter, en örtagård, hantverksbutik och en gårdsbutik.

Öppet under sommarmånaderna.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nisseviken
Ett gammalt fiskeläge som idag är populär badstrand, kanske främst för de höga badtemperaturerna som brukar vara öns högsta. Här finns även en lång badbrygga, restaurang och kiosk.
OrtGotland
Uggarde Rojr
Ett stort gravfält som vittnar om platsens historiska betydelse.
OrtRone
Petesgården
Petesgården är en gotländsk bondgård från 1800-talet som var bebodd av en välbärgad familj. Förutom ett museum med utställningar finns en antikbod, trädgårdskafé och lekstuga.
OrtGotland
Tomtbod i Bjurs
Den enda fiskeläget på Gotland som är förklarat byggnadsminne. Tomtbod är ett s k storfiskeläge med hela 31 stycken bodar som är mycket väl bevarade och här bedrivs fortfarande fiske.
OrtGotland
Bottarve museigård
Ett besök på Bottarve förflyttar dig till 1800-talet då gården beboddes av husbondeparet Zackris Zackrisson och Christina Larsdotter. Öppet sommartid.
OrtGotland
Holmhällar
Ett naturreservat och raukområde med 3 km lång strand. Men för många är namnet likhetstecken med pensionatet som inbäddat i tallskogen som har hela 85% stamgäster.
OrtGotland