Bottarve museigård


Ett besök på Bottarve förflyttar dig till 1800-talet då gården beboddes av husbondeparet Zackris Zackrisson och Christina Larsdotter. Öppet sommartid.

  • Till start: 260,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Bottarve

Bottarve är en av Länsstyrelsens på Gotland utvalda besöksplatser. Ett besök på Bottarve förflyttar dig till 1800-talet då gården beboddes av husbondeparet Zackris Zackrisson och Christina Larsdotter.

Museet är öppet sommartid med utställningar och teater samt visning av gården.

Här finns även kafé och museibutik.

Entré kostar 40 kr. Barn under 16 år fritt.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Storsudret - rundtur
Halvön i söder, i folkmun Sudret, utforskas. Start i Burgsvik, vidare till Bottarve museigård, mysiga Vamlingsbo och sen kuststräckan till Husrygg och Hoburgen.  Holmhällar blir sista anhalt.
OrtStorsudret
Fiket i Burgsvik
Fika kan man visst göra men främst kan man äta en prisvärd lunch eller goda hamburgare med egen stil. 
OrtGotland
Sydöstra Gotland.
En riktigt lång men omväxlande tur som passerar flera sevärdheter som är uppe och närmar sig topp 10 för hela Gotland. Med start i söder så passar denna tur bra om du t ex varit nere vid Hoburgen. 
OrtGotland
Kattlunds museigård
Gård med anor från 1200-talet där vissa delar är uppförda på 1500-talet. Här ges en bra bild av livet på en medeltida gård på Gotland. Restaurang, trädgårdscafé, hantverksbutik och gårdsbutik.
OrtGotland
Nisseviken
Ett gammalt fiskeläge som idag är populär badstrand, kanske främst för de höga badtemperaturerna som brukar vara öns högsta. Här finns även en lång badbrygga, restaurang och kiosk.
OrtGotland
Uggarde Rojr
Ett stort gravfält som vittnar om platsens historiska betydelse.
OrtRone