Bottarve museigård


Ett besök på Bottarve förflyttar dig till 1800-talet då gården beboddes av husbondeparet Zackris Zackrisson och Christina Larsdotter. Öppet sommartid.

  • Till start: 260,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Bottarve

Bottarve är en av Länsstyrelsens på Gotland utvalda besöksplatser. Ett besök på Bottarve förflyttar dig till 1800-talet då gården beboddes av husbondeparet Zackris Zackrisson och Christina Larsdotter.

Museet är öppet sommartid med utställningar och teater samt visning av gården.

Här finns även kafé och museibutik.

Entré kostar 40 kr. Barn under 16 år fritt.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Storsudret - rundtur
Halvön i söder, i folkmun Sudret, utforskas. Start i Burgsvik, vidare till Bottarve museigård, mysiga Vamlingsbo och sen kuststräckan till Husrygg och Hoburgen.  Holmhällar blir sista anhalt.
OrtStorsudret
Holmhällar
Ett naturreservat och raukområde med 3 km lång strand. Men för många är namnet likhetstecken med pensionatet som inbäddat i tallskogen som har hela 85% stamgäster.
OrtGotland
Hoburgen och Husrygg.
På denna vackra väg passeras ett Stenhuggerimuseum, åsen Husrygg som man med fördel kan bestiga och slutligen Hoburgen med Hoburgsgubben samt kafé och restaurang Majstregården.
OrtSudret
Kattlunds museigård
Gård med anor från 1200-talet där vissa delar är uppförda på 1500-talet. Här ges en bra bild av livet på en medeltida gård på Gotland. Restaurang, trädgårdscafé, hantverksbutik och gårdsbutik.
OrtGotland
Uggarde Rojr
Ett stort gravfält som vittnar om platsens historiska betydelse.
OrtRone
Hus fiskeläge i Rone
Ett fiskeläge där flera av husen är uppförda i staplad kalksten. Gångavstånd från Ronehamn.
OrtRone