Hus fiskeläge i Rone


Ett fiskeläge där flera av husen är uppförda i staplad kalksten. Gångavstånd från Ronehamn.

  • Till start: 241,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Hus fiskeläge i Rone

Alldeles norr om Ronehamn ligger Hus fiskeläge som är ett gammalt fiskeläge med fiskebodar där flera är uppförda i sten med staplade kalkstenar och tunna skivor sten till taken, s.k. flistak.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ålarve naturreservat
 Ett naturreservat med strandnära ängar på gångavstånd från Ronehamn.
OrtRonehamn
Tomtbod i Bjurs
Den enda fiskeläget på Gotland som är förklarat byggnadsminne. Tomtbod är ett s k storfiskeläge med hela 31 stycken bodar som är mycket väl bevarade och här bedrivs fortfarande fiske.
OrtGotland
Kattlunds museigård
Gård med anor från 1200-talet där vissa delar är uppförda på 1500-talet. Här ges en bra bild av livet på en medeltida gård på Gotland. Restaurang, trädgårdscafé, hantverksbutik och gårdsbutik.
OrtGotland
Petesgården
Petesgården är en gotländsk bondgård från 1800-talet som var bebodd av en välbärgad familj. Förutom ett museum med utställningar finns en antikbod, trädgårdskafé och lekstuga.
OrtGotland
Storsudret - rundtur
Halvön i söder, i folkmun Sudret, utforskas. Start i Burgsvik, vidare till Bottarve museigård, mysiga Vamlingsbo och sen kuststräckan till Husrygg och Hoburgen.  Holmhällar blir sista anhalt.
OrtStorsudret
Ljugarns kulturudde
På en udde invid hamnen ligger inte mindre än fyra museer där Strandridaregården är det praktfullaste. Övriga är tullmuseum, fossilmuseum och strandbygdsmuseum.
OrtLjugarn