Vamlingbo prästgård


Här blandas olika kulturverksamheter i en verkligt mysig miljö där man också kan fika i Prästgårdskaféet.

  • Till start: 263,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vamlingbo 
  • Avgift: Nej 


Vamlingbo prästgård

På Gotlands sydligaste del, det vackra Storsudret, ligger Vamlingbo. Vid prästgården samlas en rad verksamheter. Museum Lars Jonsson visar den kände naturmålarens alster och där kan man också fika i Prästgårdscaféet där man serverar lunch och fika men har även grillkvällar i juli.

Intill ligger Naturum Gotland i en stenlada som är en modern utställning om Gotlands natur och Östersjöforum i en annan lada.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bottarve museigård
Ett besök på Bottarve förflyttar dig till 1800-talet då gården beboddes av husbondeparet Zackris Zackrisson och Christina Larsdotter. Öppet sommartid.
OrtGotland
Holmhällar
Ett naturreservat och raukområde med 3 km lång strand. Men för många är namnet likhetstecken med pensionatet som inbäddat i tallskogen som har hela 85% stamgäster.
OrtGotland
Hoburgen och Husrygg.
På denna vackra väg passeras ett Stenhuggerimuseum, åsen Husrygg som man med fördel kan bestiga och slutligen Hoburgen med Hoburgsgubben samt kafé och restaurang Majstregården.
OrtSudret
Storsudret - rundtur
Halvön i söder, i folkmun Sudret, utforskas. Start i Burgsvik, vidare till Bottarve museigård, mysiga Vamlingsbo och sen kuststräckan till Husrygg och Hoburgen.  Holmhällar blir sista anhalt.
OrtStorsudret
Nisseviken
Ett gammalt fiskeläge som idag är populär badstrand, kanske främst för de höga badtemperaturerna som brukar vara öns högsta. Här finns även en lång badbrygga, restaurang och kiosk.
OrtGotland
Petesgården
Petesgården är en gotländsk bondgård från 1800-talet som var bebodd av en välbärgad familj. Förutom ett museum med utställningar finns en antikbod, trädgårdskafé och lekstuga.
OrtGotland