Idas brygga


Idas brygga ligger i Karlsborg vid Vättern med utsikt över Göta kanal. Ät lokala specialiteter med tonvikt mot fisk. Utebar i juli.  Även hotell.

  • Till start: 222,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Karlsborg 
  • Avgift: Nej 


Idas brygga och Rödesund

I Karlsborg vid Vättern, med utsikt över Göta Kanal ligger Idas Brygga som bland annat rekommenderas utav White Guide.

På Idas Brygga äter man gott och njuter av utsikten vid Göta Kanal i en gemytlig miljö. Här finns lokala specialiteter på menyn och man vurmar lite extra för fisk.

Utöver den vanliga restaurangservicen erbjuds hotellboende, catering och konferens. 

 I Juli har man utebar med tillhörande loungedel öppen onsdag-lördag 15:00-sent, när vädret tillåter. Livemusik onsdag till fredag (med start omkring 18-19).

Skeppargatan 9, Karlsborg

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Karlsborgs fästning och museum.
Byggandet skulle ta tio år men tog 90. När det var klart uppfyllde det inte sitt syfte då kanonerna utvecklats förbi. Ett mycket annorlunda samhälle skapades innanför murarna. Även museum.
OrtKarlsborg
Vadstena...
Heliga Birgitta verkade i klostret och här finns än idag Birgittinerorden kvar. Den äldre stadskärnan och Vätterstranden passar för rofyllt flanerande men klosterområdet samt slottet är måsten på denna självklara omväg.
OrtVadstena
Fagertärn naturreservat.
Här kan man uppleva de sällsynta röda näckrosorna som är länets stolthet. Efter en kortare vandring når man fram till näckrosor inom fotoavstånd.
OrtAskersund
Töreboda...
OrtTöreboda
Ombergs turisthotell
Få hotell har så här vacker utsikt som denna över Östgötaslätten och Vättern som detta anrika turisthotell med intressant historia. En lunch här är ett bra avstamp för allt intressant i omgivningarna.
OrtÖdeshög
Ellen Keys Strand
Ellen Keys strand är inte en badplats utan Strand är namnet på den Villa precis vid Vätterns strand som den internationellt kända författarinnan och samhällsdebattören lät uppföra 1910-1911 och inspirationen från utlandet är påtaglig. Flera visningar dagligen sommarhalvåret.
OrtÖdeshög