Jönköpings stadsmuseum


Här kan du uppleva John Bauers konst, Småländsk kulturhistoria, den stadshistoriska utställningen - "Minnen, människor, platser" – i Arkivhuset och beskåda en framträdande samling svensk 1900-talskonst.

  • Till start: 284,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Jönköping 
  • Avgift: Nej 


Jönköpings läns museum

Här kan du uppleva John Bauers konst, Småländsk kulturhistoria, den stadshistoriska utställningen - "Minnen, människor, platser" – i Arkivhuset och beskåda en framträdande samling svensk 1900-talskonst.

I museets byggnader finns inte bara utställningar utan även arkiv, magasin, ett omfattande bildarkiv, en ateljé för målerikonservering och mycket annat.

Jönköpings läns museum har en konstsamling som består av cirka 5000 konstverk. I samlingen ingår också Jönköpings läns konstförenings samling som består av den så kallade Paulisamlingen och Ganneviksamlingen.

För museets små besökare (och stora) finns Sagogarderoben där barnen kan klä sig till troll, prinsessa, prins eller någon annan sagofigur.

Från april - september anordnar museet även ett antal kulturvandringar runt om i länet och historiska vandringar i Södra Vätterbygden. Mer om de olika vandringarna i evenemangskalendern och på museets egen hemsida. Muséet t ligger centralt i Jönköping nära till Hovrättstorget och parkeringshus Smedjan.

Fri entré.

Adress: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping  

Text: Visit Småland

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tändsticksmuseet
Det kritikerrosade museet är världens enda tändsticksmuseum. Man får inte bara följa från träd till sticka utan får se vacker askdesign men även en inblick i de hårda arbetsförhållanden som rådde.
OrtJönköping
Taberg
Det 121 meter höga stupet syns på långt håll. 343 meter över havet är man från toppen där man kan fika och äta gott med enastående utsikt eller spela äventyrsgolf. Sommartid ordnas guidning i gruvan intill för att se fladdermöss.
OrtJönköping
Gunillaberg
På Gunillaberg har blomsterkonstnären Tage Andersen skapat ett unikt kulturcentrum. Den historiska herrgården samspelar med blomsterkonst, skulpturer och levande djur. Café och restaurang. Entréavgift.
OrtJönköping
Åsens by
Sveriges första kulturreservat. Upplev hur Småland såg ut för 100 år sedan. Allt är skött i traditionell stil och man kan åka häst och vagn, karda ull och klappa djur. Kaffestuga, handelsbod och övernattningsmöjligheter.
OrtArray
Visingsö norra
En tur på norra Visingsö som passerar Visingsborg, ett kyrktorn man kan bestiga, märkliga Tempelgården och ett härligt strandbad mm.
OrtVisingsö
Visingsö södra
En bil- eller cykeltur på den södra delen av Visingsö. Lite kortare än den norra rutten. Naturskönt med en gigantisk silvergran och ruinen Sveriges äldsta kungaborg.
OrtVisingsö