Taberg


Det 121 meter höga stupet syns på långt håll. 343 meter över havet är man från toppen där man kan fika och äta gott med enastående utsikt eller spela äventyrsgolf. Sommartid ordnas guidning i gruvan intill för att se fladdermöss.

  • Till start: 295,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Jönköping 
  • Avgift: Nej 


Taberg

Med sina 343 m över havet och med en vidunderlig utsikt är ”Smålands mirakel” ett naturligt besöksmål. Efter en fika på toppen kan man under sommartid gå ner i gruvan och vara med på en guidad tur med möjlighet att få se livs levande fladdermöss.

Från berget fot och upp till toppen finns fina vandringsleder men det går även att köra hela vägen upp.

Väl häruppe kan du äta och dricka gott i Toppstugans restaurang med fullständiga rättigheter, ta en fika i caféet och konferera.

Här finns även Äventyrsgolf och en uteservering med fantastisk utsikt över den småländska naturen.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Jönköpings stadsmuseum
Här kan du uppleva John Bauers konst, Småländsk kulturhistoria, den stadshistoriska utställningen - "Minnen, människor, platser" – i Arkivhuset och beskåda en framträdande samling svensk 1900-talskonst.
OrtJönköping
Smedbyn Husqvarna
I historisk miljö samverkar ett 25-tal aktörer i de forna lägenheterna. Ateljéer och butiker för konsthantverkare och konstnärer.  Trädgårdskaféet är en riktig pärla.
OrtHuskvarna
Husqvarna fabriksmuseum
Kungliga vapen, världsmästarmotorcyklar och många många fler produkter från Husqvarnas 326-åriga historia finns här. Här kan man ströva omkring i timmar på minnenas allé och känna historiens vingslag...
OrtHuskvarna
Gunillaberg
På Gunillaberg har blomsterkonstnären Tage Andersen skapat ett unikt kulturcentrum. Den historiska herrgården samspelar med blomsterkonst, skulpturer och levande djur. Café och restaurang. Entréavgift.
OrtJönköping
Åsens by
Sveriges första kulturreservat. Upplev hur Småland såg ut för 100 år sedan. Allt är skött i traditionell stil och man kan åka häst och vagn, karda ull och klappa djur. Kaffestuga, handelsbod och övernattningsmöjligheter.
OrtArray
Tölltorps industrimuseum.
Gnosjö är känt för sin anda av småföretagande. Här visas gamla verkstäder i drift som förr med tråddragning och tillverkning av kruköron, vispar, musfällor, betsel, hårnålar, säkerhetsnålar, kakformar, räfsor mm.
OrtGnosjö