Karmansbo bruk...


Karmansbo är en unik välbvarad bruksmiljö. Höjdpunkten är järnets dag i Juli. Här kan man uppleva en arbetarbostad och smedja sommartid då det även serveras kaffe med hembakt.

 

  • Till start: 136,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Skinnskatteberg 
  • Avgift: Nej 


Karmansbo bruk

Karmansbo är en unik välbvarad bruksmiljö med smedja, herrgård och arbetarbostad. Karmansbo smedja och arbetarbostaden visas under sommaren och enl. ö.k. Årligen första lördagen i juli ordnas Järnets Dag då valsverk och hammare är igång.

Lancashiresmedja med en sju ton tung mumblingshammare som drivs av vattenhjul.

Bruksmiljön är öppen för visning tisdagar-söndagar 13-18 under juli. 

Järnets dag är första lördagen i juli. Lancashiresmide, mumblingshammare, valsverk, stångjärn, kolhus, sme’mat, blåsmaskin, smedbostad, Herrgård.

Ingår i Ekomuseum Bergslagen

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Färna herrgård - spa och krog i herrgårdsmiljö.
Färna herrgård erbjuder en spa-upplevelse av hög klass. Man kan komma hit och äta gott på herrgårdsrestaurangen (ring först) eller bara spankulera runt de fina omgivningarna. 
OrtSkinnskatteberg
Röda Jorden... – forntida järnframställning.
Här har det brutits järn från 700 f kr till tiden för Kristi födelse vilket är samtidigt med den sk förromerska järnåldern. På platsen finns informationsskyltar och rekonstruerade miljöer.
OrtSkinnskatteberg
Kopparverket Riddarhyttan...
Ett mycket väl bevarat kopparverk från 1800-talet med anor från medeltiden.  Pga den låga kopparhalten men miljön häromkring är så väldigt vacker. Runt området finns en skyltad vandringsled.
OrtSkinnskatteberg
En rundtur i Västmanland bland bruk, herrgårdar och historiska miljöer.
En rundtur från Köping vidare till Skinnskattebergs kommun med Karmansbo bruk, Röda jordens urgamla järnframställning, Kopparverket, Skinnskattebergs herrgård, vidare till Ebba Brahes lusthus och slutligen Färna herrgård och spa.
OrtSkinnskatteberg
Köping
Köping är en liten pärla med en äldre stadskärna längs Köpingsån. Startar man vid torget så kan man följa Östra långgatan söderut och längs ån norrut så stöter man på sevärdheterna.
OrtKöping
Köping - stadspromenad
En promenad längs de finaste gatorna och miljöerna i Köpings pittoreska äldre stadskärna.
OrtKöping