Korpberget och Vadstuguberget.


Högt ovanför sjön Åsunden, 185 m för att vara ungefärlig, ligger Korpberget och det lite högre Vadstuguberget. Vid Korpberget finns rester av en fornborg. Kombinera med besök på Valön.

  • Till start: 192,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kinda 
  • Avgift: Nej 


Korpberget

Vadstuguberget ligger 185 meter över havet och har vidsträckt utsikt över sjön Åsunden.

På Korpberget, som nås via samma uppfart, finns rester av en fornborg.

Här är en av Östergötlands bästa platser för bergsklättring.

 

Förare till Korpberget finner ni här:

linkopingsklatterklubb.se

 

Öppettider:
Tillgängligt året om.

Ang. klättring kontakta Länsstyrelsen Östergötland för att se vad som gäller. Vanligtvis avråds klättring under högsommaren p.g.a häckande fågel.

Läs mera
Korpberget och Vadstuguberget.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Valö Café och festplats.
På en liten bro tar man sig ut till Valön där den lilla festplatsen huserar sedan 1956. På kafét serveras enkel men vällagad mat som Valöburgare, räkmacka, lokalt tillverkad ostkaka och kalvdans.
OrtKinda
BP nostalgimack i Björkfors.
BP Nostalgimack med interiör från 1955 då den öppnades och var i bruk till 1983. 2001 invigdes macken till Nostalgimuseum och är idag inredd som den såg ut på 1950- och 60-talen.
OrtKinda
Kisa hembygdsgård...
Vackert beläget på en bergsudde högt ovanför Kisasjön ligger en av Sveriges största hembygdsgårdar med femton kulturhus och fyratusen föremål i autentiska miljöer.
OrtKinda
Kisa emigrantmuseum och Café Colombia.
Café Colombia öppnades 1921 och då träffades man för att dricka bryggkaffe och lyssna på en kristallmottagare. På övervåningen ligger museet med föremål från emigrationen härifrån.
OrtKinda
Rimforsa hamn - Kinda kanal...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtKinda
Överum...
OrtVästervik