Kyrkbron i Dala-Floda.


På 1700-talet fanns en flottbro här som Linné färdades över. Den typen av bro var känslig och den drogs med i en översvämning 1916. Hängbron i trä på 158 m ersatte och är Sveriges längsta för bilar.

  • Till start: 224,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gagnef 
  • Avgift: Nej 


Kyrkbron i Dala-Floda

Kyrkbron med sina 158 meters spännvidd är den längsta trähängbron i Sverige för bilar och byggdes 1922 efter att den tidigare flottbron förstörts vid en översvämning.

 

År 1980 brann hängbron ned och återuppbyggdes 1982. Ursprungligen var det en flottbro, som sveptes med av en översvämning 1916.

 

På 1700-talet fanns en flottbro som förband Kyrkbyn med byarna på sydost om Västerdalälven. Den färdades Linné över under sin resa genom Dalarna.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Dala-Floda Gammelgård.
Gårdens tio byggnader har flyttats hit från Floda socken. Man har även samlingar med 1350 föremål.
OrtGagnef
Flenberget utsiktstorn.
440 meter över havet står detta vindskyddade utsiktstorn. Man tar sig rätt långt med bil men sista delen får man vandra. Utsikt över milsvida skogar till Dalälven och Dala-Floda kyrka.
OrtGagnef
Siljan runt
Ett besök i Dalarna är inte komplett utan att ha sett Siljan. Här rundar vi hela sjön och får flera härliga upplevelser uppradade. 
OrtLeksand
Leksands kyrka
En av Sveriges största landsortskyrkor vars äldsta delar härstammar från omkring år 1200. Efter en brand 1709 byggdes kyrkan om och fick då sin nuvarande form med den berömda lökkupolen. 
OrtLeksand
Gammelgårdarna Leksand
Leksands Hembygdsgårdar vid kyrkan är Dalarnas äldsta hembygdsgård.
OrtLeksand
Alfvéngården
Tonsättaren Hugo Alfvéns hem. På gården visas Alfvéns instrument, hans berömda akvareller och en inredning med anknytning till hans olika hem.
OrtLeksand