Lessebo handpappersbruk


På Handpappersbruket kan man som besökare titta på tillverkningen av handgjort papper, shoppa i butiken samt sommartid få en guidad tur.

  • Till start: 331,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lessebo 
  • Avgift: Nej 


Lessebo handpappersbruk

På Handpappersbruket kan man som besökare titta på tillverkningen av handgjort papper, shoppa i butiken samt sommartid få en guidad tur.

På handpappersbruket i Lessebo - ett av Sveriges sista handpappersbruk - har man tillverkat handgjort papper sedan 1693. Det handgjorda papperet tillverkas än i dag på ungefär samma sätt som för 300 år sedan. Det handgjorda papperet används i exklusiva dokument såsom "statsdokument" vigselbevis och dopattester. För det skrivna ordet tillverkas brevpapper, korrespondenskort, visitkort och kuvert av handgjort papper.

Visningar på svenska, engelska och tyska.

Adress: Storgatan 79, Lessebo 

Text: Visit Småland

Läs mera

Länkar

Lessebo handpappersbruk
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ljuder - kyrkstallarna och Amerikarummet.
Ljuders socken är kanske en av landets mest kända. Härifrån utvandrade nämligen Vilhelm Mobergs karaktärer i Utvandrarna. Kyrkstallarna i Ljuder är en lång och vacker träbyggnad.
OrtLessebo
Korpamoen.
Omskrivet i Utvandrarna och här låg en stuga där Vilhelm Moberg och hans pappa brukade stanna till för att hämta soldatlönen. Torpet fick bli hem för Karl-Oskar och Kristina.
OrtLessebo
Kosta
Att Kosta erbjuder någonting för alla är mer än en slogan. Här får alla sitt; konst, glasblås och annat hantverk, shopping samt god mat och fika. Man lämnar inte Kosta utan att ha sett glasblåsning!
OrtKosta
Inglinge hög.
Den sex meter höga begravningshögen är från järnåldern. Det mest unika är den klotrunda stenen med inristningar på kullen som är en kopia av stenen och originalet är på Historiska museet i Stockholm.
OrtVäxjö
The Glassfactory - Boda.
Här har man lyckats fånga glasets alla ”facetter” från glasblåsning, historia till konstutställningar. Uppbyggt för att ge besökaren en komplett upplevelse vilket man verkligen lyckats med.
OrtBoda
Orrefors...
OrtOrrefors