Lickershamn Jungfruklint


Gotlands högsta rauk ligger en bit från Lickershamn som med sin rejäla pir är ett vanligt stopp för sjöfarare från fastlandet. Lång stenstrand för bad.

  • Till start: 169,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lickershamn 
  • Avgift: Nej 


Lickershamn Jungfruklint

Lickershamn är ett gammalt fiskeläge med bodar från 1700-tal till 1930-tal. Platsen har med tiden blivit ett populärt båt-, bad - och friluftsområde. Bada gör man på tre olika sätt på klapperstenstrand, sandstrand eller i hamnen.

Alldeles söder om hamnen ligger en av Gotlands mest kända raukar Jungfruklint.

Vid Lickershamn finns även en restaurang/café och en liten fiskaffär med färsk och rökt fisk. Vill man bo här finns Lickershamns stugby.

Lickershamns historia går längre tillbaka och 80% av de romerska denarer som hämtades till ön under de första århundraden efter Kristus kom den här vägen.

 

Lickershamn Jungfruklint
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sigsarve
Från parkeringen går man bara en kort bit till en magisk utsikt. Är man rask i kroppen så bör man ta sig ned för en härlig promenad på klapperstanden och titta närmare på fiskebodarna.
OrtHangvar
Nyhamns fiskeläge
Naturskönt beläget fiskeläge 15 km från Visby. 
OrtLummelunda
Tingstäde träsk
Sjöar på Gotland kallas träsk. Tingstäde träsk är en populär badsjö med flera intressanta kulturinslag att besöka i närområdet ifall solen går i moln.
OrtTingstäde
Hångers källa Lärbro
Sverige och Finlands populäraste psalm skrevs av Isak Kolmodin som sägs ha fått inspirationen härifrån. Vacker plats och källan är nästan dold i  grönska. 
OrtLärbro
Själsö
Ett litet fiskeläge med 12 bodar av varierande ålder. En bit ifrån hamnen ligger Själsö bageri som med härlig fika och utsikt som bonus.
OrtVäskinde
Nordligaste Gotland med Stenkusten.
Längst norrut på själva ön från Hallshuk till Fårsösund via den fina kustvägen kallad Stenkusten. Bläse kalkbruksmuseum, ett gammalt kalkbrott med klarblått vatten, öns största insjö, samt Bungemuseet.
OrtGotland