Lickershamn Jungfruklint


Gotlands högsta rauk ligger en bit från Lickershamn som med sin rejäla pir är ett vanligt stopp för sjöfarare från fastlandet. Lång stenstrand för bad.

  • Till start: 169,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lickershamn 
  • Avgift: Nej 


Lickershamn Jungfruklint

Lickershamn är ett gammalt fiskeläge med bodar från 1700-tal till 1930-tal. Platsen har med tiden blivit ett populärt båt-, bad - och friluftsområde. Bada gör man på tre olika sätt på klapperstenstrand, sandstrand eller i hamnen.

Alldeles söder om hamnen ligger en av Gotlands mest kända raukar Jungfruklint.

Vid Lickershamn finns även en restaurang/café och en liten fiskaffär med färsk och rökt fisk. Vill man bo här finns Lickershamns stugby.

Lickershamns historia går längre tillbaka och 80% av de romerska denarer som hämtades till ön under de första århundraden efter Kristus kom den här vägen.

 

Lickershamn Jungfruklint
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sigsarve
Från parkeringen går man bara en kort bit till en magisk utsikt. Är man rask i kroppen så bör man ta sig ned för en härlig promenad på klapperstanden och titta närmare på fiskebodarna.
OrtHangvar
Nyhamns fiskeläge
Naturskönt beläget fiskeläge 15 km från Visby. 
OrtLummelunda
Lummelundagrottorna
Fascinerande grottvandring med guidning. Är en hel del att se ovan jord också i detta gamla Lummelunds bruk.
OrtLummelunda
Roadtrip från Visby norrut.
Första anhalt Lummelunda med grottor samt en charmig park. Därefter radas naturupplevelser upp; Gotlands största rauk Jungfruklint, Irevikens bad, klippstranden på Sigsarve och utsikten vid Hallshuk.
OrtGotland
Tingstäde fästning
Ett försvarsverk som byggdes lagom till första världskriget. Här finns dock lämningar efter både fornborg och medeltida förskansningar. 
OrtTingstäde
Hallshuk
Klinten ovanför fiskeläget i Halllshuks gamla fiskeläge är i särklass. Vandra runt högt på den 25 m höga klinten eller nere bland fiskebodarna. 
OrtGotland