Hallshuk


Klinten ovanför fiskeläget i Halllshuks gamla fiskeläge är i särklass. Vandra runt högt på den 25 m höga klinten eller nere bland fiskebodarna. 

  • Till start: 161,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Hallshuk

Utsikten uppifrån klinten vid Hallshuk är bland Gotlands bästa. Med start vid kapellet eller vid fiskeläget kan man ta en fantastisk promenad mot fyren på klinten hela 25 meter över havet. Picknick-faktorn är hög på den härliga klinten.

Fiskeläget var länge ett av öns viktigaste och förutom bönderna i trakten så kom fiskare från Visby och söder därom.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bläse kalkbruksmuseum
Likt två kyrktorn med en kortegeväg tornar de två skorstenarna upp sig där den gamla rälsen passerar mellan dem. Intressant museum i vacker omgivning vid havet. Restaurang och kafé. 
OrtGotland
Blå lagunen
Ett gammalt kalkbrott som när det vattenfyllts blivit en badupplevelse med sitt kristallklara vatten och som når högre badtemperaturer än närliggande havet.
OrtGotland
Sigsarve
Från parkeringen går man bara en kort bit till en magisk utsikt. Är man rask i kroppen så bör man ta sig ned för en härlig promenad på klapperstanden och titta närmare på fiskebodarna.
OrtHangvar
Bästeträsk
Bästeträsk är Gotlands största insjö och ingår i naturreservatet med samma namn. Vattnet är kristallklart och temperaturerna högre  än i havet.
OrtGotland
Lickershamn Jungfruklint
Gotlands högsta rauk ligger en bit från Lickershamn som med sin rejäla pir är ett vanligt stopp för sjöfarare från fastlandet. Lång stenstrand för bad.
OrtLickershamn
Lergrav
Ett raukområde med raukar kallade Lergravsporten och Madonnan med barnet. Alldeles intill ligger en fiskrestaurang där man även kan fika.
OrtGotland