Lergrav


Ett raukområde med raukar kallade Lergravsporten och Madonnan med barnet. Alldeles intill ligger en fiskrestaurang där man även kan fika.

  • Till start: 179,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Lergrav

Lergrav naturreservat har ett 60-tal raukar där den mest unika är Lergravsporten och den högsta rauken kallas Madonnan med barnet.

Intill raukarna finns Lergrav Fisk & Café med god mat och företrädesvis närfiskat.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bungemuseet
Ett av Sveriges största friluftsmuseer med byggnader från tre århundraden. När man i början av 1900-talet skulle riva en 1600-talsgård väcktes idén. Mycket intressanta visningar. Öppet sommartid.
OrtGotland
Barläst
Ett kalkbruksområde med anor från 1600-talet som idag är ett välbevarat friluftsmuseum. Perfekt för kultur-picknick.
OrtLärbro
Hångers källa Lärbro
Sverige och Finlands populäraste psalm skrevs av Isak Kolmodin som sägs ha fått inspirationen härifrån. Vacker plats och källan är nästan dold i  grönska. 
OrtLärbro
Bästeträsk
Bästeträsk är Gotlands största insjö och ingår i naturreservatet med samma namn. Vattnet är kristallklart och temperaturerna högre  än i havet.
OrtGotland
Slites dagbrott Västra brottet
Här är allting stort. Stora fordon i en stor grop. På en utsiktsplats finns ett enormt däck och en skopa så man får en känsla av hur stora fordonen är.
OrtSlite
Bläse kalkbruksmuseum
Likt två kyrktorn med en kortegeväg tornar de två skorstenarna upp sig där den gamla rälsen passerar mellan dem. Intressant museum i vacker omgivning vid havet. Restaurang och kafé. 
OrtGotland