Fabriken Furillen


En inredningsintresserad fotograf med en vision kom att skapa detta kritikerrosade hotell med tillhörande restaurang. Att vandra runt på denna storslagna plats är en mycket speciell upplevelse.

  • Till start: 183,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Furillen

Från Lergravskusten når man Ön Furillen via en landsförbindelse. I nära 70 år drevs ett stenkrosseri här och då det lades ner blev det ett militärområde som var stängt för allmänheten.

Det var just det lite månlika landskapet och de robusta industribyggnaderna som gjorde att man förlade en extremt kritikerrosad hotell- och restauranganläggning här. Gott om stränder inramas av den säregna naturen.

Av alla sevärdheter på Gotland kan man nog säga att inget är riktigt likt denna. Raukfält, stränder och gamla hus finns här och var men detta slår det mesta.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Lergrav
Ett raukområde med raukar kallade Lergravsporten och Madonnan med barnet. Alldeles intill ligger en fiskrestaurang där man även kan fika.
OrtGotland
Bungemuseet
Ett av Sveriges största friluftsmuseer med byggnader från tre århundraden. När man i början av 1900-talet skulle riva en 1600-talsgård väcktes idén. Mycket intressanta visningar. Öppet sommartid.
OrtGotland
Barläst
Ett kalkbruksområde med anor från 1600-talet som idag är ett välbevarat friluftsmuseum. Perfekt för kultur-picknick.
OrtLärbro
Fårö runt
Vi tar oss runt på sagolikt vackra vägar förbi de mest vykortskända raukområdena och avslutar vid en av Gotlands populäraste stränder Sudersand.  
OrtFårö
Ryssnäs och Engelska kyrkogården
Under mitten av 1800-talet utkämpades Krimkriget mellan Ryssland och de allierade Frankrike och England vilka kom att använda Fårösunds hamn. När kolera bröt ut begravde man de döda här.
OrtFårö
Hångers källa Lärbro
Sverige och Finlands populäraste psalm skrevs av Isak Kolmodin som sägs ha fått inspirationen härifrån. Vacker plats och källan är nästan dold i  grönska. 
OrtLärbro