Fabriken Furillen


En inredningsintresserad fotograf med en vision kom att skapa detta kritikerrosade hotell med tillhörande restaurang. Att vandra runt på denna storslagna plats är en mycket speciell upplevelse.

  • Till start: 183,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Furillen

Från Lergravskusten når man Ön Furillen via en landsförbindelse. I nära 70 år drevs ett stenkrosseri här och då det lades ner blev det ett militärområde som var stängt för allmänheten.

Det var just det lite månlika landskapet och de robusta industribyggnaderna som gjorde att man förlade en extremt kritikerrosad hotell- och restauranganläggning här. Gott om stränder inramas av den säregna naturen.

Av alla sevärdheter på Gotland kan man nog säga att inget är riktigt likt denna. Raukfält, stränder och gamla hus finns här och var men detta slår det mesta.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nordöstra Gotland
Lergravs raukområde med fiskrestaurang, Furillens månlika stenkrosseriområde, Kyllaj med raukar och strandridaregård, Barlästs kalkbruksmuseum samt rauktäta ön Asunden.
OrtGotland
Kyllaj och Strandridaregården
En strandridare var en titel på en ridande patrullerade längs kusten för tullen. I gården här bodde en sådan ämbetsman. Intill ligger Kyllajs raukområde som är ett naturreservat.
OrtGotland
Bungemuseet
Ett av Sveriges största friluftsmuseer med byggnader från tre århundraden. När man i början av 1900-talet skulle riva en 1600-talsgård väcktes idén. Mycket intressanta visningar. Öppet sommartid.
OrtGotland
Fårö runt
Vi tar oss runt på sagolikt vackra vägar förbi de mest vykortskända raukområdena och avslutar vid en av Gotlands populäraste stränder Sudersand.  
OrtFårö
Hångers källa Lärbro
Sverige och Finlands populäraste psalm skrevs av Isak Kolmodin som sägs ha fått inspirationen härifrån. Vacker plats och källan är nästan dold i  grönska. 
OrtLärbro
Bästeträsk
Bästeträsk är Gotlands största insjö och ingår i naturreservatet med samma namn. Vattnet är kristallklart och temperaturerna högre  än i havet.
OrtGotland