Fabriken Furillen


En inredningsintresserad fotograf med en vision kom att skapa detta kritikerrosade hotell med tillhörande restaurang. Att vandra runt på denna storslagna plats är en mycket speciell upplevelse.

  • Till start: 183,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Furillen

Från Lergravskusten når man Ön Furillen via en landsförbindelse. I nära 70 år drevs ett stenkrosseri här och då det lades ner blev det ett militärområde som var stängt för allmänheten.

Det var just det lite månlika landskapet och de robusta industribyggnaderna som gjorde att man förlade en extremt kritikerrosad hotell- och restauranganläggning här. Gott om stränder inramas av den säregna naturen.

Av alla sevärdheter på Gotland kan man nog säga att inget är riktigt likt denna. Raukfält, stränder och gamla hus finns här och var men detta slår det mesta.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kyllaj och Strandridaregården
En strandridare var en titel på en ridande patrullerade längs kusten för tullen. I gården här bodde en sådan ämbetsman. Intill ligger Kyllajs raukområde som är ett naturreservat.
OrtGotland
Asunden
En ö strax utanför Slite med raukfält och en karg hednatur samt vackra vyer mot öppet hav. Ön nås med bil men att köra och parkera vid sidan av vägen kan smälla högt då det är f d militärområde.
OrtGotland
Hångers källa Lärbro
Sverige och Finlands populäraste psalm skrevs av Isak Kolmodin som sägs ha fått inspirationen härifrån. Vacker plats och källan är nästan dold i  grönska. 
OrtLärbro
Bästeträsk
Bästeträsk är Gotlands största insjö och ingår i naturreservatet med samma namn. Vattnet är kristallklart och temperaturerna högre  än i havet.
OrtGotland
Blå lagunen
Ett gammalt kalkbrott som när det vattenfyllts blivit en badupplevelse med sitt kristallklara vatten och som når högre badtemperaturer än närliggande havet.
OrtGotland
Gamle Hamn
På medeltiden låg här just en gammal hamn som man ser spår av inåt land. Det som drar besökare hit är främste en av Fårös mest kända raukar kaffekoppen.
OrtFårö