Ireviken


Anses av många vara öns bästa strand. Barnvänlig strand med vackra omgivningar där man kan leta fossiler. Stranden är inte så exploaterad vilket lockar en viss publik men en restaurang finns här.

  • Till start: 168,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hangvar 
  • Avgift: Nej 


Ireviken

Ireviken är en barnvänlig sandstrand men det finns även härliga strandängar att vandra på eller slå sig ned för vila, sola eller picknick.

Här finns gott om fossiler som är c:a 400 miljoner år gamla. Man får plocka med sig som sommmarminne för eget bruk så mycket man får plats i fickan men markägaren kan förbjuda. 

Vill man bo här så finns närbelägna Ihre gård och vid Ihrevik finns en restaurang som brann juli 2017 men tills den är återuppbyggd har man pop-up.

 

Länkar

Ireviken
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sigsarve
Från parkeringen går man bara en kort bit till en magisk utsikt. Är man rask i kroppen så bör man ta sig ned för en härlig promenad på klapperstanden och titta närmare på fiskebodarna.
OrtHangvar
Lickershamn Jungfruklint
Gotlands högsta rauk ligger en bit från Lickershamn som med sin rejäla pir är ett vanligt stopp för sjöfarare från fastlandet. Lång stenstrand för bad.
OrtLickershamn
Tingstäde träsk
Sjöar på Gotland kallas träsk. Tingstäde träsk är en populär badsjö med flera intressanta kulturinslag att besöka i närområdet ifall solen går i moln.
OrtTingstäde
Gotlands Försvarsmuseum
Ett försvarsmuseum där samtliga vapengrenar är representerade och visar försvar från forntid till nutid.
OrtTingstäde
Nordligaste Gotland med Stenkusten.
Längst norrut på själva ön från Hallshuk till Fårsösund via den fina kustvägen kallad Stenkusten. Bläse kalkbruksmuseum, ett gammalt kalkbrott med klarblått vatten, öns största insjö, samt Bungemuseet.
OrtGotland
Nyhamns fiskeläge
Naturskönt beläget fiskeläge 15 km från Visby. 
OrtLummelunda