Nyhamns fiskeläge


Naturskönt beläget fiskeläge 15 km från Visby. 

  • Till start: 175,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lummelunda 
  • Avgift: Nej 


Nyhamns fiskeläge

Endast 15 kilometer norr om Visby ligger Nyhamns fiskeläge. Några hundra meter från stora vägen kommer man till detta gamla fiskeläge med vackra picknickplatser och genuina fiskebodar.

Nyhamns fiskeläge
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Roadtrip från Visby norrut.
Första anhalt Lummelunda med grottor samt en charmig park. Därefter radas naturupplevelser upp; Gotlands största rauk Jungfruklint, Irevikens bad, klippstranden på Sigsarve och utsikten vid Hallshuk.
OrtGotland
Själsö
Ett litet fiskeläge med 12 bodar av varierande ålder. En bit ifrån hamnen ligger Själsö bageri som med härlig fika och utsikt som bonus.
OrtVäskinde
Lickershamn Jungfruklint
Gotlands högsta rauk ligger en bit från Lickershamn som med sin rejäla pir är ett vanligt stopp för sjöfarare från fastlandet. Lång stenstrand för bad.
OrtLickershamn
Tingstäde fästning
Ett försvarsverk som byggdes lagom till första världskriget. Här finns dock lämningar efter både fornborg och medeltida förskansningar. 
OrtTingstäde
Visby stadsguide
Världsarvsstaden Visby har så mycket att erbjuda att man gott kan stanna flera dagar. Vi har valt ut det vi gillar mest. Bra bas för cykel i längs kusten eller med bil runt hela ön. 
OrtVisby
Fornsalen - Gotlands museum.
Fornsalen är Visbys näst populäraste besöksmål efter Domkyrkan men då bör tilläggas att det är fri entré i kyrkan. Gotlands historia från 430 miljoner år sedan fram till medeltiden.
OrtVisby