Själsö


Ett litet fiskeläge med 12 bodar av varierande ålder. En bit ifrån hamnen ligger Själsö bageri som med härlig fika och utsikt som bonus.

  • Till start: 183,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Väskinde 
  • Avgift: Nej 


Själsö

Själsö är ett gammalt fiskeläge med en hamn med tolv fiskebodar där de äldre är byggda i kalksten och de yngre i trä. De äldsta är åtminstone från tidigt 1800-tal. I hamnen finns två yrkesfiskare som säljer fisk över reling nästan varje förmiddag från midsommar till slutet av augusti, mestadels är det flådd flundra men också torskfilé.

 

I övrigt finns här mest fritidsfiskare och fritidsbåtar och bodarna har fortfarande ursprungligt användningsområde trots det perfekta läget att bli sommarstugor. Att besöka Själsö gör man med fördel i kombination med Själsö bageri lite drygt 100 m inåt land. Med endast 6 km från Visby är det en perfekt cykeltur från staden och hit.

Läs mera

Länkar

Själsö
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Roadtrip från Visby norrut.
Första anhalt Lummelunda med grottor samt en charmig park. Därefter radas naturupplevelser upp; Gotlands största rauk Jungfruklint, Irevikens bad, klippstranden på Sigsarve och utsikten vid Hallshuk.
OrtGotland
Visby stadsguide
Världsarvsstaden Visby har så mycket att erbjuda att man gott kan stanna flera dagar. Vi har valt ut det vi gillar mest. Bra bas för cykel i längs kusten eller med bil runt hela ön. 
OrtVisby
Nyhamns fiskeläge
Naturskönt beläget fiskeläge 15 km från Visby. 
OrtLummelunda
Kortare utsikts-rundtur söder om Visby.
En tur från Visby söderut med flera härliga utsiktsplatser samt ett av öns mälktigaste fornminnen, Gnisvärds skeppssättning. Avslutar vid Tofta strand.
OrtVisby
Lilla Bjers Gårdskrog
En kort bit söder om Visby ligger denna med all rätt kritikerrosade krog. Avslappnande och harmonisk miljö. 
OrtVisby
Gotlands Försvarsmuseum
Ett försvarsmuseum där samtliga vapengrenar är representerade och visar försvar från forntid till nutid.
OrtTingstäde