Hångers källa Lärbro


Sverige och Finlands populäraste psalm skrevs av Isak Kolmodin som sägs ha fått inspirationen härifrån. Vacker plats och källan är nästan dold i  grönska. 

  • Till start: 177,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lärbro 
  • Avgift: Nej 


Hångers källa Lärbro

Den kanske mest kända av Sveriges alla psalmer är Den blomstertid nu kommer.

När den skrevs exakt är oklart men den fanns med i 1695 års psalmbok.  Den har skrivits om flera gånger och översatts till finska och norska. Det är troligtvis den mest kända psalmen i Finland.

Israel Kolmodin hette kompositören som var superintendent i Visby. Det sägs att han fått inspirationen från naturen här vid Hångers källa. Platsen har vacker natur och här kan man ta en picknick, ta det lugnt och gnola på sin favoritpsalm.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Barläst
Ett kalkbruksområde med anor från 1600-talet som idag är ett välbevarat friluftsmuseum. Perfekt för kultur-picknick.
OrtLärbro
Tingstäde träsk
Sjöar på Gotland kallas träsk. Tingstäde träsk är en populär badsjö med flera intressanta kulturinslag att besöka i närområdet ifall solen går i moln.
OrtTingstäde
Aner vattenkvarn
En fullt fungerande kvarn som bara har tillräckligt med vatten i dammen några gånger om året. Övrig tid friluftsmuseum.
OrtBoge
Ireviken
Anses av många vara öns bästa strand. Barnvänlig strand med vackra omgivningar där man kan leta fossiler. Stranden är inte så exploaterad vilket lockar en viss publik men en restaurang finns här.
OrtHangvar
Bläse kalkbruksmuseum
Likt två kyrktorn med en kortegeväg tornar de två skorstenarna upp sig där den gamla rälsen passerar mellan dem. Intressant museum i vacker omgivning vid havet. Restaurang och kafé. 
OrtGotland
Lergrav
Ett raukområde med raukar kallade Lergravsporten och Madonnan med barnet. Alldeles intill ligger en fiskrestaurang där man även kan fika.
OrtGotland