Linnés Råshult.


  • Till start: 378,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Älmhult 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

Här sköts mark och ängar på samma sätt som på Linnés tid. Här föddes den kände botanikern för tre sekler sedan. Ett mysigt trädgårdskafé och fina vandringsmöjligheter i de intilliggande ängsmarkerna.

Linnés Råshult

I Råshult, strax norr om Älmhult, hittar du lugnet, det vackra och det rofyllda. Här kan du på nära håll uppleva ett genuint kulturlandskap från 1700-talet. Det var här som den kände vetenskapsmannen Carl von Linné föddes för tre sekler sedan och här tillbringade han sin första tid i livet. I trakten runt Råshult väcktes hans stora intresse för växter och natur.

 

I dag är Linnés Råshult ett unikt kulturreservat. Här sköts mark, ängar och åkrar med samma metoder som på 1700-talet. Ge dig ut på en vandring i det vackra kulturlandskapet där blomsterängarna bjuder på en flora och fauna som är ovanlig i våra dagar. Här finns flera trädgårdar att upptäcka – lustgården, örtagården, kålgården, humlegården och krikonlunden. För de yngsta besökarna finns också en alldeles egen liten trädgård – Carls trädgård.

 

Café med närproducerade råvaror

Sommartid kan du avnjuta en god soppa eller en vegetarisk lunchbuffé under äppelträden i det fina trädgårdscaféet. Det du nyss såg i trädgården kan nu dyka upp på tallriken. Allt som bjuds i caféet är ekologiskt och odlas i de egna trädgårdarna eller i närområdet. Regnar det kan du sitta inne i vinterträdgården.

 

Möt Carl von Linné

Det speciella med ett besök på Linnés Råshult är att du här kan träffa Carl von Linné i egen hög person. Linnés Råshult erbjuder gestaltande guidning i både trädgårdar och ängslandskap. Du kan få dig till livs de mest fantastiska berättelser ur hans liv. Så samla dina nära och kära för en fantastisk natur- och kulturupplevelse i Råshult!

 

Text: Visit Älmhult 

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...