Lötsjön och Råstasjön


Detta populära sjösystem i miniatyr på gränsen mellan Solna och Sundbyberg är för bra för att inte upptäckas av resten av Stockholmarna. Välkommen!

  • Till start: 7,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Solna 
  • Avgift: Nej 


Lötsjön och Råstasjön
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Gröna stugan

Trevlig restaurang och café med fullständiga rättigheter, för den som föredrar färskt bröd och vill spana in fågellivet på lite avstånd.

Här kan man äta en varm måltid året om. En iskall öl eller ett glas rosevin ute på sommaren är oslagbart. På vintertid går det bra att värma sig med en god Cafe latte, varm choklad med visp grädde eller en värmande Irish coffee.

Kaféet, Öppettider året runt
Från 10.00 – 16.00 med förlängning beroende på vädrets makter

Lunchen serveras måndag till fredag
mellan kl 11.00 - 14.30.

Adress: Ursviksvägen 28 Sundbyberg
Tel: 08-281493

Länkar

Lötsjön

Ta med fågelkarta och gammalt bröd! Här samsas tillförda arter som gravand och bläsgås med mer ursprungliga såsom sothöna och gräsand. Skrattmåsar och kanadagäss dominerar, men även svarthakedopping och kricka har häckat här. Vintertid hålls en vak öppen som lockar till sig rörhönor.

Råstasjön

1912 spelades SM-finalen i bandy på Råstasjöns frusna is. Liksom Lötsjön en viktig och vacker fågelsjö, men olämplig att bada i pga föroreningar i sedimentet.

Friends arena

Här byggs Sveriges nya nationalarena som fått namnet Friends arena. 50.000 åskådare vid sportevenemang och 65.000 ska kunna se konserter. I anslutning till arenan kommer shoppingcentret Mall of Scandinavia att byggas med 250 butiker i tre våningar.
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Marabouparken
Funkisparken med sina många skulpturer byggdes ursprungligen som rekreationsområde för chokladfabrikens personal, men har alltid varit öppen för allmänheten. Gratis guidning utgår sön kl 14 i maj-okt från Marabou konsthall, som huserar i det gamla kakaolaboratoriet.
OrtSundbyberg
Regissörsvillan
En finkrog innanför Filmstadens grindar i en villa på Ingemar Bermans torg. Prisbelönt mat serveras på vita dukar eller på ute under kastanjeträden.
OrtRåsunda
Lötsjön och Råstasjön - Hälsans stig
En promenad runt de två sjöarna i Sundbyberg Lötsjön och Råstasjön (även i Solna). Rikt fågelliv, ett mysigt kafé och magnifika Friends arena att uppleva.
OrtSolna
Överjärva Gårdscafé
På Överjärva gård, i Kafé Hästskostallet, serveras bakverk och lunch i det gamla stallet format som en hästsko. Föregångaren till Täby Galopp låg här. Det mesta här är ekologiskt, kravmärkt och närproducerat. Det finns sittplatser både inom- och utomhus.
OrtJärva
Jungfrudansens utsiktsplats
Från den här utsiktplatsen ser du bland annat de nybyggda delarna på Kungsholmen och Minneberg.
OrtSolna
Brunnsvikens trädgård & café.
Kombinera växtshopping med en härlig fika. Hembakat och hemlagat av bakverk och luncher. Caféet ligger i äldsta växthuset och passar vinter som sommar.
OrtSolna