Lövhagens fritidsområde


Härlig naturpromenad genom lövskog och vackra scenerier med havet på båda sidor. Var fikar du? I trädgårdsfiket, på badplatsen eller på ”egen” klippa. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.

Res med SL:
Från Stockholm City pendeltåg 42/43 till Nynäshamn, 56 min.
Från stationen otroligt vacker promenad längs Strandvägen på 4 km (c:a 50 min).
Totalt 1 t 45 min.

  • Till start: 51,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Nynäshamn 
  • Avgift: Nej 


Lövhagens fritidsområde
Stor karta
Sevärdhet 1 av 3

Lövhagen café och vandrarhem.

En pärla i Nynäshamn. Mitt i den lummiga, stora trädgården ligger caféet som osar av färskt bröd. De bakar allt kaffebröd själva så inte undra på att det smakar himmelskt. Lagom att antingen börja promenaden med eller att avsluta efter ett härligt dopp i det blå. Det finns även ett vandrarhem för den som inte är klar med att utforska naturreservatet.

Tel: 08-520 138 31

Länkar

Lövhagens fritidsområde.

Ett naturområde längst söderut i Nynäshamn där man kan plocka svamp, vandra i skogen, tälta eller bada från klippor och stränder. Flera vandringsstigar men den vackraste går längs vattnet ned till Knappelskärs strand och klippbad. Lövhagen ligger 3 km söder om Nynäshamns centrum. Sommartid går buss 783 till Lövhagen och buss 848 från Lövhagen.

Lövhagen är ett fritidsområde längst söderut i kommunen som erbjuder rikligt med vandringsvägar och natursköna rastplatser att packa upp picknickkorgen vid. Här kan du sola och bada från både klippor och sandstränder, plocka svamp i skogen eller meta abborre och grilla den på någon av grillplatserna. Det finns toaletter vid fyra av de fem parkeringarna. Tre av dem är anpassade för personer med rörelsehinder.

I början av fritidsområdet ligger Lövhagens Café och Vandrarhem med  utomhusservering, vandrarhem och trevliga stugor.

Lövhagens fritidsområde förvaltas av Nynäshamns kommun.

Tel: 08-520 138 31.

Läs mera

Knappelskär

Långt bort från buller och bång ligger den har avskilda men populära stranden. Stranden löper ut som en holme med vatten på båda sidorna. Bra för bad och lek på sommaren och lika bra för varm choklad och bärplockning på hösten.

Fortsätter man ytterligare några hundra meter så når man ett av länets sydligaste klippbad. Här kan man ta en egen skreva i lä och njuta av öppet hav och se på båtar av alla storlekar och typer passera.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nynäs havsbad - Strandhotellet
Hotellet på ön Fyrhörningen där restaurangen huserar är över 100 år gammalt. Modern europisk mat präglad av hav och sjö serveras. Ett populärt weekendställe.
OrtNynäshamn
Utsiktstornet Trehörningen
Från detta torn kan du i 360° bevittna hela Nynäshamns kommun. Utsiktstornet ligger på lilla ön Trehörningen nära Nynäs havsbad och flera vackra byggnader. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtNynäshamn
Nynäs Rökeri & Fiskbutik
Fiskbutiken på Nynäs Rökeri är öppen året runt och erbjuder ett brett urval av havets läckerheter i gammeldags miljö. Färsk och rökt fisk, räkor, lax, inlagd sill och strömming. Det finns även en servering med öl- och vinrättigheter.
OrtNynäshamn
Nynäshamn
Pendeln stannar ett stenkast från en nära-havet upplevelse. Gå runt bland bodarna i hamnen eller strandpromenaden mot ön Trehörningen och utsiktstornet.
OrtNynäshamn
Nynäshamn - Strandvägen till Lövhagen.
Strandvägens utsikt är oslagbar längs vägen som löper jämte vattnet. I naturreservatet finns otaliga klippor och flera stränder för bad och picknick. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtNynäshamn
Nynäshamn - Hälsans stig
En naturskön slinga med småstadskänslan hängandes i luften. Här kan du blicka ut över havshorisonten och ta en titt på båtarna i hamnen. OBS! Promenad utritad men sevärdheter är under arbete. ...
OrtNynäshamn