Lövhagens fritidsområde


  • Till start: 51,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Nynäshamn 
  • Avgift: Nej 
Lövhagens fritidsområde
Stor karta

Härlig naturpromenad genom lövskog och vackra scenerier med havet på båda sidor. Var fikar du? I trädgårdsfiket, på badplatsen eller på ”egen” klippa.

Sevärdhet 1 av 3

Lövhagen café och vandrarhem.

En pärla i Nynäshamn. Mitt i den lummiga, stora trädgården ligger caféet som osar av färskt bröd. De bakar allt kaffebröd själva så inte undra på att det smakar himmelskt. Lagom att antingen börja promenaden med eller att avsluta efter ett härligt dopp i det blå. Det finns även ett vandrarhem för den som inte är klar med att utforska naturreservatet.

Tel: 08-520 138 31

Länkar

Lövhagens fritidsområde.

Ett naturområde längst söderut i Nynäshamn där man kan plocka svamp, vandra i skogen, tälta eller bada från klippor och stränder. Flera vandringsstigar men den vackraste går längs vattnet ned till Knappelskärs strand och klippbad. Lövhagen ligger 3 km söder om Nynäshamns centrum. Sommartid går buss 783 till Lövhagen och buss 848 från Lövhagen.

Lövhagen är ett fritidsområde längst söderut i kommunen som erbjuder rikligt med vandringsvägar och natursköna rastplatser att packa upp picknickkorgen vid. Här kan du sola och bada från både klippor och sandstränder, plocka svamp i skogen eller meta abborre och grilla den på någon av grillplatserna. Det finns toaletter vid fyra av de fem parkeringarna. Tre av dem är anpassade för personer med rörelsehinder.

I början av fritidsområdet ligger Lövhagens Café och Vandrarhem med  utomhusservering, vandrarhem och trevliga stugor.

Lövhagens fritidsområde förvaltas av Nynäshamns kommun.

Tel: 08-520 138 31.

Läs mera

Knappelskär

Långt bort från buller och bång ligger den har avskilda men populära stranden. Stranden löper ut som en holme med vatten på båda sidorna. Bra för bad och lek på sommaren och lika bra för varm choklad och bärplockning på hösten.

Fortsätter man ytterligare några hundra meter så når man ett av länets sydligaste klippbad. Här kan man ta en egen skreva i lä och njuta av öppet hav och se på båtar av alla storlekar och typer passera.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...