Marsvinsholm slott.


Marsvinsholm ser ut som slott ska göra med vattengrav och vacker park. Vandra fritt runt slottet och den vackra parken med ädellövträd. Marsvin är det gamla ordet för tumlare.

  • Till start: 503,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ystad 
  • Avgift: Nej 


Marsvinsholm slott

Marsvinsholm, eller egentligen föregångaren till dagens slott, har anor långt tillbaka i medeltiden. Idag är slottet privatbostad, vänligen respektera detta.  Slottsparken är öppen för allmänheten året om. Här promenerar man runt och ser hästkanstanj-  och oxelallé och avenbokar

Det Marsvinsholm vi möter idag är präglat av ombyggnaden i nyrenässansstil som skedde 1856-57. Namnet har inget med det husdjuret med sydamerikanska husdjuret att göra utan kommer från det danska tillika gammalsvenska ordet för tumlare. Den vanligaste delfinen i delfinarier heter för övrigt Öresvin på svenska. Slottet uppfördes 1644-1648 på pålar i en liten insjö av Otte Marsvin. Det är fyrvånings sånär som på de två tornen som har fem våningar. En större restaurering på 1700-talet och en restaurering i Kristian IV:s stil på 1800-talet har gett slottet dess nuvarande utseende.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Mossbystrand...
En av sydkustens vackraste och mest badvänliga stränder. Långgrunt med vit och fin sand och sanddyner. Dusch, toaletter, grillplatser, kiosk och servering.
OrtSkurup
Ystad till Sandhammaren.
En tur längs kusten från Ystad med stopp i Ales stenar och intilliggande Kåseberga där man bör passa på att äta. Vidare till stranden som av många klassas som landets bästa.
OrtYstad
Ystad till Simrishamn.
Med start i Wallanders Ystad tar vi en tur som bockar av några absoluta måsten i denna del av Skåne. Ales stenar, Glimmingehus och Sandhammaren och slutligen pittoreska Simrishamn.
OrtYstad
Snogeholms slott...
Ett slott tillika hotell i Sjöbo med intilliggande naturreservat med vandringsleder.
OrtSjöbo
Sövdeborg slott.
Ett slott uppfört 1580 i renässansstil. Dess fulla utbyggnad tillkom på 1600-talet men gavs ett medeltida yttre på 1800-talet. Slottet är privat men man kan vistas utanför.
OrtSjöbo
Tosterup slott.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 11.0px 'Trebuchet MS'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} ...
OrtTomelilla