Mölle


Synden i Mölle var ett begrepp när förra seklet var ungt och badande kom hit från hela Europa. En mysig hamn med folkliv och kanske få syn på några surfare i aktion där.  Finät eller eller ta ett glas uppe vid Grand Hotell för utsikten i den fina jugendbyggnaden.

  • Till start: 473,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Höganäs 
  • Avgift: Nej 


Mölle

Samhällen vid vattnet bildades ofta först som fiskelägen. Så är också fallet med Mölle som var ett fiskeläge under närliggande Krapperups slott från sent 1400-tal. Men orten kom mer än många andra att spela en stor roll i turismens framväxt under slutet av 1800-talet. Ett naturskönt läge vid Kullaberg och Öresund bidrog.

Synden i Mölle var ett begrepp från 1900-talets början. Det var män och kvinnor som badade tillsammans men med rejäla tvärrandiga baddräkter som dolde det mesta. Bland annat tyska turister letade sig hit.

Idag är det fortfarande turism som gäller och orten tredubblar sin befolkning på sommaren. Vill man lyxa så är det det högt belägna Grand Hotell Mölle som gäller men att ta sig upp hit bör man göra även om man inte ska inta något. Mängder med folk drar sig till hamnen för en glass, lite krabbfiske eller för att surfa i hamnens vågor och spisa på nåt av de enklare ställena.

Är man i Mölle bör man fortsätta den s k Italienska vägen vidare till Kullaberg. 

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Krapperup slott
Slottet är en av Skånes äldsta sätesgårdar med anor från 1200-talet. Här kan man vandra runt parken ända ned till Öresund. Här finns Krapperups konsthall, en kaffestuga, slottsbod och ett museum.
OrtHöganäs
Arild
En pittoresk fiskeby där bebyggelsen ligger som årsringar i terrasser i sluttningen ovanför hamnen. Flera kända konstnärer lockades hit för ljuset och de vackra miljöerna. Här finns allt från enklare fiskestånd till finkrogar.
OrtHöganäs
Kullahalvön
En rundtur mellan några klassiker som Mölle, Arild, Kullaberg och extra stopp vid en fantastisk utsiktsplats ovanför Mölle. Bra möjligheter till vandring så ta på bekväma skor. 
OrtHöganäs
Höganäs...
OrtHöganäs
Viken
Pittoreskt fiskeläge med bra restauranger och flera kulturhistoriskt intressanta byggnader samt Vikens Sjöfartsmuseum. Här slår man lätt ihjäl några mysiga timmar.
OrtHöganäs
Torekov.
Här frotterar sig Stockholmare i frottémorgonrockar på mornarnas bageripromenad. En pittoreskt f d fiskeby med flera bra krogar. Här avgår även färjan till Ven.
OrtBåstad