Norrtälje - en stadspromenad


  • Till start: 59,4 Km 
  • Längd: 2,6 km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrtälje 
  • Avgift: Nej 
Norrtälje - en stadspromenad
Stor karta

Norrtälje är en riktigt mysig småstad som placerar sig högt upp i listan över populära sommarstäder. Naturskönt och pittoreskt med fika och shopping.

Sevärdhet 1 av 8

Norrtäljeån

Norrtäljeån är bara 1750 meter lång och rinner från sjön Lommaren ut till hamnbassängen i Norrtälje. Inte desto mindre en mycket vacker promenad längs ån och över små broar.

Lilla torget

Wallinska gårdarna är stadens mest kände byggnader och uppfördes på 1730-talet. Innan de kom till var det tomt på platsen, efter ryssarna hade varit på besök 1719 och bränt ner hela staden.

S/S Norrtelje

Ångbåten S/S Norrtelje har legat här sedan 60-talet och är idag en restaurang. Båten tillhörde Norrtelje Ångfartyg AB och trafikerade bland annat Åland.

Länkar

Societetsparken

Societeten var ju ett finare ord för överklass. Vad nämnda överklass kallade resten av folket kan man ju spekulera över. Bara namnet minner om en svunnen tid då man skiljde på hög och låg. En rogivande park där picnic med fördel intas. Mest känt nuförtiden är två klassiska motorträffar sommartid, en för motorcyklar och en för amerikanska bilar.

Restaurang Havspiren

Precis när man behöver det efter den långa promenaden längs hamnen ligger Restaurang Havspiren som serverar enkel men prisvärd mat men det går även att fika. Ligger nästan rätt på vattnet så det fläktar bra en varm dag. Stor uteservering på ett däck.

Badstugatan 10, Norrtälje
0176-162 20

Öppettider
Måndag - Torsdag: 10:30 - 14:00
Fredag: 10:30 - 23:00
Lördag 12:00 - 23:00
Söndag: 12:00 - 15:00
 

Länkar

Tillfällegatan

Här följer en rad små och stora butiker, caféer och restauranger. Detta stråk byter namn tre gånger längs samma gata på knappt två hundra meter. En småstadsmysig känsla med mycket att se och shoppa,.

Södra Bergens utsiktsplats

Här får man en bra översikt och ser hela Norrtälje samt en bra bit ut i viken. Från Norrtäljeviken kunde man fram till vikingatiden ta sig inåt land så långt som till Uppsala. Bredvid utsiktsplatsen ligger en restaurang för den hungrige.

Stora torget

Helt enkelt ett vackert småstadstorg med rådhuset på Stora torget där fantastiska Collins ostbod och Skebo kött, med bland annat närproducerat kött, ligger inrymda. Ska ni handla lite här, ta det på tillbakavägen.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...