Nynäshamn - Strandvägen till Lövhagen.


  • Till start: 48,5 Km 
  • Längd: 5,7 km 
  • Stopp:
  • Ort: Nynäshamn 
  • Avgift: Nej 
Nynäshamn - Strandvägen till Lövhagen.
Stor karta

Strandvägens utsikt är oslagbar längs vägen som löper jämte vattnet. I naturreservatet finns otaliga klippor och flera stränder för bad och picknick.

Sevärdhet 1 av 7

Fiskargränd

Njut av att sitta på kajen och se på alla människor som strövar förbi. Gå på en av krogarna och ät rökta räkor. Köp en glass i någon av bodarna eller strosa fritt längs kluckande båtar och skrikande måsar.

Nynäs Rökeri & Fiskbutik

Fiskbutiken på Nynäs Rökeri är öppen året runt och erbjuder ett brett urval av havets läckerheter i gammeldags miljö. Färsk och rökt fisk, räkor, lax, inlagd sill och strömming. Det finns även en servering med öl- och vinrättigheter. Menyn anpassas efter säsong.
 

Länkar

Luddes stuga

Precis brevid hembygdsgården ligger en murrig gräsbeväxt stuga. Det är Luddes stuga som är Nynäshamns äldsta hus. Torpet är byggt på hösten 1719 alldeles efter rysshärjningarna.  Det heter egentligen Sand och var fiskartorp åt sätergården Nynäs men fick namnet i folkmun efter Ludvig Samuelsson siste som bodde här fram till 1930. 

Utsiktstornet Trehörningen

Från detta torn kan du i 360° bevittna hela Nynäshamns kommun, segelbåtarna som sakta guppar förbi och strandpromenaden som kryllar av glassugna människor. Utsiktstornet är beläget högst upp på lilla ön Trehörningen nära Nynäs havsbad och många vackra byggnader.

Nynäs havsbad

Ett riktigt smultronställe för kropp och själ. Beläget i sann skärgårdsmiljö kan man njuta av massager, bubbelbad och romantiska middagar. Hotellet invigdes redan 1907 och bland klientelet fanns då kungligheter och celebriteter som unnade sig lyxiga helger.

Adress: Strandgårdsvägen 9, Nynäshamn
Tel: 08 520 60 400

Länkar

Rastplatser på Strandvägen

Det finns flera rastplatser längs Strandvägen och en har till och med utomhusgym. Allra vackrast på morgonen men det är ju en av Östersjöns vackraste kustremsor så håll tillgodo.

Lövhagen café och vandrarhem.

En pärla i Nynäshamn. Mitt i den lummiga, stora trädgården ligger caféet som osar av färskt bröd. De bakar allt kaffebröd själva så inte undra på att det smakar himmelskt. Lagom att antingen börja promenaden med eller att avsluta efter ett härligt dopp i det blå. Det finns även ett vandrarhem för den som inte är klar med att utforska naturreservatet.

Tel: 08-520 138 31

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...