Rågårdsvik


Ett litet samhälle man promenerar runt bland båtar och bebyggelse, tar sig längs vattnet eller dinglar med benen på bryggan. Charmigt pensionat med god mat. Badplats.

  • Till start: 401,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Lysekil 
  • Avgift: Nej 


Rågårdsvik

Det lilla samhället ligger på Ellösefjordens norra sida och lapar sol ifrån söder. En fin liten skärgård utanför, en gästhamn, skärgårdsbebyggelse och en skyddad badplats ger en komplett marin upplevelse.

En bit upp i backen från hamnen når man Pensionatet om man vill äta gott eller så tar man en glass vid kiosken hamnplan. Flera fina promenadvägar och utsiktsplatser.

Orten är befolkad sen 1500-talet och den först kända sillperioden. Sedan följer orten sedvanlig utveckling med senare sillperioders storskaligare fiske till att bli ett typiskt skepparsamhälle.

Rågårdsvik
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Grundsund
Känt från tv-serien Saltön och här kan man gå runt själv eller guidas till inspelningsplatserna. Fiskeläget är idag en populär semesterort med bra krogar och mycket att uppleva.
OrtLysekil
Lysekil
Beläget vid Gullmarsfjorden och är en populär badort sedan mitten av 1800-talet. Vacker bebyggelse, folkliv och natur.  Havets hus bör besökas och att det ligger naturligt här där man har stor fiskindustri och marin forskning. 
OrtLysekil
Stångehuvud naturreservat
Naturreservatet strax utanför Lysekil bjuder på gräddan av mäktig Bohuslänsk naturupplevelse med granitklippor i böljande formationer och enorm havsutsikt. 
OrtLysekil
Dragsmarks kyrka och klosterruin
Detta kloster går tillbaka till tiden när Bohus län var norskt. Detta kloster som Barfotabröderna drev hade 141 gårdar som arrenderades ut på storhetstiden på 1300- och 1400-talen.
OrtUddevalla
Mollösund
Ett genuint fiskesamhälle på Orust sydvästra spets som idag är ett populärt turistmål. Mycket båttrafik att beskåda. Glasskafé och flera krogar.
OrtOrust
Skåpesund utsikts- och rastplats.
En rastplats så nära vägen men med vacker utsikt över Skåpesundet som bildar gräns mellan Tjörn och Orust kan vara platsen för en picknick eller förarbyte.
OrtOrust