Rejmyre glasbruk.


Glas blåser man även utanför Småland. Här kan man uppleva glasblåsning och handla glas billigt. Man är särskilt bra på glasserviser och levererar Operakällarens glasservis samt glas till champagnekännaren Rikard Juhlin.

  • Till start: 134,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Finspång 
  • Avgift: Nej 


Rejmyre glasbruk

Följ med på en spännande resa genom glasbruket och se tillverkningen på nära håll.

På Reijmyre Glasbruk 1810 får du möjligheten att under guidad visning se och uppleva hur munblåst glas blir till. Du är alltid välkommen att besöka oss på egen hand och se glastillverkningen kostnadsfritt.

 

När du som ingår i en guidad grupp anländer till glasbruket välkomnas du av brukets guide som tar emot dig och följer med gruppen på resan genom glasets fascinerade färd, från glödande massa till färdig produkt. 

 

Man tillverkar bland annat Operakällarens glas, Antikserien med anor från 1700-talet samt världens bäste champagnekännare, Richard Juhlins glasserie.

 

Butik med fabrikspriser.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Övre Hävla bruk.
Detta järnbruk med hammarsmedja är Sveriges bäst bevarade och var i drift till 1924. Idag ett hembygdsmuseum som kan besökas året om men för att se byggnader interiört se hemsida.
OrtFinspång
Finspångs bruk och slott...
Ett av Sveriges äldsta bruk grundat på 1500-talet. Staten pantsatte godset till Louis De Geer för skulder under krigen. Den slottslika bruksherrgården och parken är besökvärd närsom men bruksmuseet har en stor samling konstgjutna föremål.
OrtFinspång
Ericsbergs slott.
Ett av Sveriges största gods med ett av landets mest förnäma slott. Populär park och slottskafé. Har stått värd för Stjärnorna på slottet två säsonger.
OrtKatrineholm
Mellan Norrköping och Örebro till bruksorter längs vackra vägar...
Med start i Norrköping passeras Finspångs bruk och slott, Rejmyre glasbruk, Övre Häfla bruk, Brevens bruk till Örebro med slottet och stadens övriga sevärdheter.
OrtNorrköping
Norrköping en promenad i industrilandskapet
Tydligare än här syns inte Sveriges omställning från industri- till informationsamhälle. Vackra industribyggnader idag fyllda av studerande och entreprenörer.
OrtNorrköping