Stora Sand Ålö


Ett av Sveriges bästa bad menar många inklusive Expressen. Här får man verkligen känslan av Gotlands stränder men man tar sig hit lite fortare.

  • Till start: 47,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Stora sand

En riktigt lång sandstrand som böjer som en skära. Klassat som ett av Sveriges bästa bad av Expressen och stranden är helt underbar. Sanden slingrar sig uppåt land mellan tallar så man kan hitta ett skuggigt eller vindskyddat ställe också.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Båtshaket Ålö
En lada vid sjön och en stor veranda precis vid Ålö brygga. Musikunderhållning titt som tätt och maten är gedigen och det bästa från sjön. Räkor, lax, löjrom, ål och strömming i olika former.
OrtÅlö
Stora Sand Utö
När man köper båtbiljett så kan man välja att det ska ingå cykelhyra på Utö. Gör det för det är en rätt lång bit att gå men precis lagom att cykla. C:a en mil är det men det är mycket att se på vägen.
OrtUtö
Nåttarö
Nåttarö är kanske badön framför andra. Speciellt är Stora Sand på östra ön som är skärgårdens största sandstrand. Det finns ett vandrarhem, en större stugby och en krog på ön. Runt ön tar man sig lätt till fots eller med cykel och kajaker och roddbåtar finns att hyra.
OrtHaninge
Nåttarös tre bad
Skarsand, Storsand och Östermarsfladen med lite sinsemellan olika karaktär. 
OrtArray
Utö Värdshus
Utö värdshus är en institution. Högt klassad och är utsedd till bästa skärgårdskrogen var och vartannat år. Att läget är majestätiskt med utsikt över ångbåtsbryggan, en partydel på kvällarna och en uteservering som älskas. Att ta sig hit och unna sig en måltid här är något...
OrtUtö
Utö
Över 400 000 personer om året besöker ön, trots det kan du fortfarande hitta ditt alldeles egna, undangömda badparadis här antingen du föredrar strand- eller klippbad. ...
OrtUtö