Stora Sand Ålö


Ett av Sveriges bästa bad menar många inklusive Expressen. Här får man verkligen känslan av Gotlands stränder men man tar sig hit lite fortare.

  • Till start: 47,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Stora sand

En riktigt lång sandstrand som böjer som en skära. Klassat som ett av Sveriges bästa bad av Expressen och stranden är helt underbar. Sanden slingrar sig uppåt land mellan tallar så man kan hitta ett skuggigt eller vindskyddat ställe också.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Båtshaket Ålö
En lada vid sjön och en stor veranda precis vid Ålö brygga. Musikunderhållning titt som tätt och maten är gedigen och det bästa från sjön. Räkor, lax, löjrom, ål och strömming i olika former.
OrtÅlö
Rånö
Perfekt för en fritidsfiskare fiske med sina 500 hektar fiskevatten.
OrtHaninge
Nåttarös tre bad
Skarsand, Storsand och Östermarsfladen med lite sinsemellan olika karaktär. 
OrtArray
Utö Värdshus
Utö värdshus är en institution. Högt klassad och är utsedd till bästa skärgårdskrogen var och vartannat år. Att läget är majestätiskt med utsikt över ångbåtsbryggan, en partydel på kvällarna och en uteservering som älskas. Att ta sig hit och unna sig en måltid här är något...
OrtUtö
Utö - från hamnen östra delen.
Från ångbåtsbryggan går promenaden förbi ett barnbad och två klippbad och tillbaka till Gruvbyn. Badplatserna är även utmärkta utsikts- och rastplatser. 
OrtUtö
Utö och Ålö badplatser (5st)
Två nära Gruvbyn och en som nås av den spänstige men två av stränderna är det nog cykelhyra som gäller. 
OrtHaninge