Väderstad Centralkonditori...


Väderstad Centralkonditori är ett populärt stopp längs E4 i Östergötland för att avnjuta klassisk svensk konditorikultur. Väderstadsknäcke och hemgjord saft köper man med sig med fördel.

  • Till start: 213,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mjölby 
  • Avgift: Nej 


Väderstad Centralkonditori

Huset byggdes 1914 som konditori men på 1920 talet fanns det även övernattningsrum på övervåningen samt slakteri i källaren. För femtio år sedan fanns det ett flertal konditorier i Väderstad. Men med åren har alla utom Centralkonditoriet försvunnit. Namnet tror man kommer av det centrala läget men i Väderstad är allt centralt.  I korset mellan gamla riksettan och Vadstenavägen.

När man väl fikat och mumsat bullar på längden och på tvären och goda mackor. Passa på att köpa hem hemmagjord saft som tillverkas tvärs över gatan, deras populära Väderstadsknäcke eller bröd från surdegen har hunnit bli tretton år gammal men brödet blir alltid färskt ;). Allt långt från storstadspriser.

Telefon: 0142 - 70025

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tåkern fågelsjö och naturum.
Vid Tåkern finns utsiktstorn som gör att man ser en stor del av sjön. Ett naturum ger intressant kunskap och fåglar för stora och små men är även en arkitektonisk pärla.
OrtÖdeshög
Rökstenen
Världens största runsten tillika den kanske mest gåtfulla. Här finns ett litet museum med mycket intressant information som rör stenen men även om vikingatiden i allmänhet. Öppet året om. Fri entré.
OrtÖdeshög
Östergötland historisk rundtur
Den historieintresserade får sitt lystmäte på denna tur genom Östergötlands jordbrukslandskap. 
OrtSkänninge
Ombergs turisthotell
Få hotell har så här vacker utsikt som denna över Östgötaslätten och Vättern som detta anrika turisthotell med intressant historia. En lunch här är ett bra avstamp för allt intressant i omgivningarna.
OrtÖdeshög
Ombergs bokskog naturreservat.
Enastående utsikt över Vättern samt inåt land mot fågelsjön Tåkern. Rätt kämpig vandring hit upp men värt besväret och där väntar en rastplats som är en riktig höjdare.
OrtÖdeshög
Motala
En riktig pärla vid Vätterns strand med Sveriges största insjöbad, Göta kanal och en hamn med rikt folkliv. Flera museer och vacker arkitektur.
OrtMotala