Väderstad Centralkonditori...


Väderstad Centralkonditori är ett populärt stopp längs E4 i Östergötland för att avnjuta klassisk svensk konditorikultur. Väderstadsknäcke och hemgjord saft köper man med sig med fördel.

  • Till start: 213,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mjölby 
  • Avgift: Nej 


Väderstad Centralkonditori

Huset byggdes 1914 som konditori men på 1920 talet fanns det även övernattningsrum på övervåningen samt slakteri i källaren. För femtio år sedan fanns det ett flertal konditorier i Väderstad. Men med åren har alla utom Centralkonditoriet försvunnit. Namnet tror man kommer av det centrala läget men i Väderstad är allt centralt.  I korset mellan gamla riksettan och Vadstenavägen.

När man väl fikat och mumsat bullar på längden och på tvären och goda mackor. Passa på att köpa hem hemmagjord saft som tillverkas tvärs över gatan, deras populära Väderstadsknäcke eller bröd från surdegen har hunnit bli tretton år gammal men brödet blir alltid färskt ;). Allt långt från storstadspriser.

Telefon: 0142 - 70025

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sommen runt...
Sommen är en sjö som angränsar till flera kommuner i Östergötland. Vi gör en spiralformad utflykt med start i Mjölbý och fortsätter söderut till en rad intressanta stopp i den del av länet som ger känslan av Småland.
OrtMjölby
Skänninge
En ort som tidigare spelat en mycket stor roll i tidig svensk historia. Idag en unik trädstad där 276 av 312 byggnader i stadskärnan är av trä.
OrtSkänninge
Vadstena...
Heliga Birgitta verkade i klostret och här finns än idag Birgittinerorden kvar. Den äldre stadskärnan och Vätterstranden passar för rofyllt flanerande men klosterområdet samt slottet är måsten på denna självklara omväg.
OrtVadstena
Alvastra klosterruin
Naturskönt belägen klosterruin i denna historiskt sett mycket betydelsefulla trakt. Klostret anlades redan 1143 av franska munkar och det var troligen Sverkerätten som låg bakom etableringen. Bra rastplatser. Fri entré.
OrtÖdeshög
Ellen Keys Strand
Ellen Keys strand är inte en badplats utan Strand är namnet på den Villa precis vid Vätterns strand som den internationellt kända författarinnan och samhällsdebattören lät uppföra 1910-1911 och inspirationen från utlandet är påtaglig. Flera visningar dagligen sommarhalvåret.
OrtÖdeshög
Motala
En riktig pärla vid Vätterns strand med Sveriges största insjöbad, Göta kanal och en hamn med rikt folkliv. Flera museer och vacker arkitektur.
OrtMotala