VIDA museum och konsthall.


Paret Kamras startade konstmuseet i nära samarbete med Bertil Vallien och Ulrika Hydman-Vallien vilka tillsammans med Ulf Trotzig har permanenta utställningar här. Sagolikt vackert beläget.

  • Till start: 294,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Borgholm 
  • Avgift: Ja 


VIDA museum och konsthall

Strax söder om Borgholm ligger Vida museum och konsthall. Platsen kan vara en av öns vackrast belägna. Högst upp på sluttningen mot Kalmarsund. 

 

Grunden för museet är ett samarbete mellan paret Kamras som drömt om att bygga konsthall på platsen hade funnits i tjugo år och samarbete med makarna Bertil Vallien och Ulrika Hydman-Vallien än längre. 

 

Förutom temporära utställningar som alltid är något extra, har man fyra fasta utställningar. Det är makarnas varsin och Trotzig-rummet. I år är utställningen med Ulrika Hydman-Vallien utlånad till Liljevalchs konsthall.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Halltorps gästgiveri- renoveras. Bevaka
Granne med VIDA konstmuseum ligger detta mycket bra hotell och restaurang som har bedårande vacker utsikt över Kalmarsund. Gästgiveriet är en bra bas för utflykter på hela Öland.
OrtBorgholm
Stora Rör...
Här gick en färjelinje innan Ölandsbron som man ser härifrån på håll byggdes. På Stora Rör hamnkrog äter man gott eller så fikar man på Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga, båda med härlig utsikt över Kalmarsund.
OrtBorgholm
Solliden
Här firar kronprinsessan Victoria sin födelsedag den 14:e juli varje år. Imponerande arkitektur och flera parker. Öppet sommarhalvåret. Slottskafé och butik.
OrtBorgholm
Borgholms slottsruin
Borgholms slottsruin är en av Ölands populäraste turistattraktioner. Det praktfulla barockslottet som man lät förfalla och slutligen drabbades av brand. Riddarskolor, guidningar och konserter. 
OrtBorgholm
Kapelludden
En vacker och mytomspunnen plats med ödekyrkan och ett magiskt kors i sten, en fyr och fiskebodar.
OrtBorgholm