VIDA museum och konsthall.


Paret Kamras startade konstmuseet i nära samarbete med Bertil Vallien och Ulrika Hydman-Vallien vilka tillsammans med Ulf Trotzig har permanenta utställningar här. Sagolikt vackert beläget.

  • Till start: 294,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Borgholm 
  • Avgift: Ja 


VIDA museum och konsthall

Strax söder om Borgholm ligger Vida museum och konsthall. Platsen kan vara en av öns vackrast belägna. Högst upp på sluttningen mot Kalmarsund. 

 

Grunden för museet är ett samarbete mellan paret Kamras som drömt om att bygga konsthall på platsen hade funnits i tjugo år och samarbete med makarna Bertil Vallien och Ulrika Hydman-Vallien än längre. 

 

Förutom temporära utställningar som alltid är något extra, har man fyra fasta utställningar. Det är makarnas varsin och Trotzig-rummet. I år är utställningen med Ulrika Hydman-Vallien utlånad till Liljevalchs konsthall.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kackelstugan
En mysig gammal gård med inspiration för själen och en riktigt bra där man tillagar fd kacklande kyckling som basföda och serverar sin egen öl samt vandarhem. Öppet sommartid.
OrtÖland
Stora Rör...
Här gick en färjelinje innan Ölandsbron som man ser härifrån på håll byggdes. På Stora Rör hamnkrog äter man gott eller så fikar man på Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga, båda med härlig utsikt över Kalmarsund.
OrtBorgholm
Ismanstorps fornborg
Borgen är extremt välbevarad och har 95 intakta husgrunder. Borgen byggdes redan på 200-talet och beboddes ända till 600-talet. En storslagen plats.
OrtBorgholm
Solliden
Här firar kronprinsessan Victoria sin födelsedag den 14:e juli varje år. Imponerande arkitektur och flera parker. Öppet sommarhalvåret. Slottskafé och butik.
OrtBorgholm
Hotell Borgholm
Karin Fransson har gjort succé som TV-kock samt matpratare i radio. Hon driver denna fantastiska krog, som det förstås, även är hotell. En stjärna i Guide Michelin.  
OrtBorgholm
Köpingsvik – en semesterpärla.
Härligt bad, strandkrogar och flera kaféer. Normalt varmare badvatten än Böda tack vare pålandsvind. Promenad- eller cykelavstånd till Borgholm.
OrtBorgholm